MENIU

Adevărul despre guma de mestecat. Slăbeşte sau îngraşă? Nici nu te aşteptai să aibă şi acest efect

<p>Adevărul despre guma de mestecat. Slăbeşte sau &icirc;ngraşă? Nici nu te aşteptai să aibă şi acest efect</p>

Guma de mestecat este folosită nu doar pentru efectul ei asupra respiraţiei şi a sănătăţii dinţilor, dar şi pentru cel asupra siluetei. Unii spun că gumă de mestecat îngraşă datorită stimulării sucurilor gastrice, "păcălind" astfel stomacul şi determinându-l să se pregătească pentru digestie, provocând senzaţia de foame, alţii cred că gumă de mestecat slăbeşte, contribuind la diminuarea stresului, un factor important pentru controlul greutăţii şi la întârzierea senzaţiei de foame, bineînţeles cu condiţia că această să nu conţină zahăr (pentru că, în timp ce o pastilă de gumă cu zahăr înseamnă aproximativ zece calorii, una fără nu depăşeşte cinci calorii).

Se pare că gumă de mestecat ne ajută să scăpăm mai uşor de kilogramele în plus, ţinând sub frâu senzaţia de foame dar mai ales îndepărtând poftă de dulce şi îmbunătăţind metabolismul. Un sudiu realizat de cercetătorii de la University of Rhode Island a demonstrat faptul că persoanele care au mestecat gumă în mod regulat au consumat cu aproximativ 70 de calorii mai puţin la cină, au rezistat mai bine în faţă tentaţiilor culinare şi au ars cu 5% mai multe calorii decât cele care nu obişnuiesc să consume gumă de mestecat.

Însă cel mai mare beneficiu al gumei de mestecat din punct de vedere al controlului greutăţii pare să fie capacitatea să de a înlocui gustările bogate în calorii de-a lungul zilei.

Sursa: bzi.ro