MENIU

Adevărul despre depresie. De ce suferă, de fapt, oamenii de această boală. Nu se ştia până acum

<p>Cum &icirc;ți dai seama că suferi de o boală psihică. Acest test simplu &icirc;ţi va fi de mare folos</p>

Oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice zona din creier care reprezintă sursa depresiilor. Astfel, cercetătorii arată că depresia nu este doar "o stare de spirit".

În cadrul unui studiu, au fost analizate, cu ajutorul RMN-ului, creierele a peste 900 de persoanse, iar rezultatele cercetării arată că depresie este cauzată de funcţionarea improprie a cortexului orbitofrontal, o zonă a creierului care este asociată cu integrarea, cu aşteptările personale cu cu luare deciziilor.

"Descoperirea noastră ne permite să localizăm rădăcinile depresiei şi va deschide noi perspective de tratare a depresiei în viitorul apropiat", a spus un psihiatru implicat în studiu, scrie sciencealert.com.

Tomografiile au arătat că depresia este legată de activitatea neuronală a două porțiuni diferite ale cortexului prefrontal (OFC): OFC medial și OFC lateral. Cercetatorii au descoperit că participanţii la studiu au conexiuni neuronale mai slabe între OFC medial și sistemele de memorie ale creierului din hipocampus.

Nu este încă clar care sunt implicațiile acestei descoperiri, însă oamenii de ştiinţă spun că persoanele care suferă de depresie au un timp mai mare de accesarea şi de reamintire a lucrurilor pozitive, care ar trebui să îi facă fericiţi.

Mai multe articole despre:
sănătate depresie de ce sunt oameni depresini