MENIU

Adevărul crunt despre mâncarea fast-food. Nimeni nu ţi-a spus asta

Adevărul crunt despre mâncarea fast-food. Nimeni nu ţi-a spus asta

În condiţiile în care multe localuri care comercializează produse fast-food fără să precizeze valorile nutriţionale şi caloriile, putem cel mult să ne dăm cu presupusul. Însă şi atunci când ne dăm cu presupusul cu privire la calorii le calculăm cu 20% în minus, faţă de aportul caloric real.

Un studiu publicat în revista de specialitate British Medical Journal arată că aproape toţi consumatorii de mâncare fast-food au impresia că preparatele au mai puţine calorii decât în realitate.

La această concluzie a ajuns o echipă de cercetători coordonată de Jason Block, profesor doctor la Harvard Medical School. El şi colegii săi au evaluat aproape 3.400 de persoane, – adulţi, adolescenţi şi chiar copii – pentru a afla cum percep valoarea calorică preparatelor fast-food. Studiul a fost efectuat în SUA şi a suspus unor teste şi 89 de restaurante.

Profesorul Block a constatat, la final că adolescenţii subestimează cel mai mult aportul caloric pe care îl are un produs fast-food: 34%. După ei urmează copii care cred că primesc cu 23% mai puţine calorii decât în realitate, la o masă luată la fast-food, în timp ce adulţi subestimează aportul caloric cu 20%.

O masă la fast-food are, în medie, un aport caloric de aproximativ 800 de calorii, dar adulţii cred că introduc în organism doar 625 de calorii.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
mâncare fast food