MENIU

Adevărul crud despre statul pe scaun. Trebuie să-l afli şi tu!

Relaxarea este adesea obţinută când te aşezi. Problema este că dacă eşti sedentar şi petreci multe ore stând pe un scaun eşti pasibil de moarte înceată. Statul excesiv poate duce la probleme legate de postură, sănătate cardiovasculară precară şi probleme cu somnul din cauza dezechilibrului de dopamină. Şi, odată cu trecerea timpului, aceste neplăceri pot duce la afecţiuni de sănătate importante. 

Iată adevărul crud despre statul pe scaun!

Cu toţii ştim că statul pe scaun face rău, motiv pentru care, în mod inconştient, mulţi ne simţim puţin vinovaţi după ce am stat tolîniţi în faţa televizorului pentru mai multe ore. Însă ştii ce se întâmplă exact în organismul tău când rămâi lipit de scaun timp de 8 ore? Multe, spun experţii care au detaliat lanţul de probleme din cap până în picioare.

Afectarea negativă a organelor

Boli ale inimii

Muşchii ard mai puţine grăsimi, iar circulaţia sângelui este mai lentă după o lungă perioadă petrecută pe scaun ceea ce permite acizilor graşi să înfunde arterele inimii. De asemenea, statul pe scaun timp îndelungat este asociat cu creşterea tensiunii arteriale, dar şi a nivelului colesterolului, iar persoanele cele mai sedentare sunt de două ori mai predispuse la boli cardiovasculare comparativ cu oamenii mai activi.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor. ro



Mai multe articole despre:
sănătate statul pe scaun