MENIU

Aderarea la Schengen | Rareș Bogdan: „România nu poate risca o respingere încă o dată”

Rareș Bogdan: „România nu poate risca o respingere încă o dată”

Cancelarul austriac Karl Nehammer insistă că Austria se va opune extinderii Spațiului Schengen, atât timp cât acesta „nu funcționează”. Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat și a spus că România nu poate risca o respingere încă o dată.

Liderul PNL a ținut să menționeze că au fost făcute gesturi importante, dar că nu se poate risca încă un vot împotriva aderării.

„România a făcut două gesturi importante, plus al treilea care a generat în înțelegere cu Suedia. Vă amintiți săptămâna trecută, la Strasbourg, premierul Suediei a vorbit pentru extinderea Spațiului Schengen, de punerea pe ordinea de zi în mandatul suedez, adică până în iunie. (…) România nu poate risca o respingere încă o dată, așa că în momentul acesta trebuie să așteptăm rezultatul alegerilor din 29 ianuarie, din Austria, și abia după aceea să ne stabilim strategia”, a spus Rareș Bogdan, luni, la un post TV.

Austria vrea zid la granițele Bulgariei, pe modelul aplicat de Trump în SUA. Cancelarul Austriei, Karl Nehammer a inspectat frontiera Bulgariei cu Turcia pentru a vedea câți migranți intră ilegal prin spațiul din zona Mării Negre.

Austria își menține împotrivirea față de extinderea Schengen! Nehammer: „Trebuie să apăsăm pedala frânei pentru azil”

Mai multe articole despre:
rares bogdan austria schengen