MENIU

Aderare la Spațiul Schengen | Bogdan Aurescu: „Eforturile politice şi diplomatice ale României vor continua”

Bogdan Aurescu, despre aderarea României la Spațiul Schengen

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis luni, pe Twitter, după anunţul Cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, privind susţinerea României pentru aderarea la Schengen, că eforturile politice şi diplomatice ale Românie vor continua pentru a sprijini atingerea acestui obiectiv extrem de important pentru cetăţenii români.

„Veşti excelente! Pe baza îndeplinirii de către noi a criteriilor de aderare la Schengen, eforturile politice şi diplomatice ale Românie vor continua pentru a sprijini atingerea acestui obiectiv extrem de important pentru cetăţenii români!”, a scris ministrul de Externe într-un mesaj. 

 

Excellent news! Based on our fulfilling of the #Schengen 🇪🇺 accession criteria, the Romanian🇷🇴 political and diplomatic efforts will continue in order to support achieving this highly important goal for the Romanian citizens! Thank you, @ABaerbock! https://t.co/kyxKi4bBpE

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) August 29, 2022

 

Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat luni că Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen.

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că „Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase„ şi afirmă că „Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline”.

Mai multe articole despre:
bogdan aurescu schengen germania