MENIU

Adaugă acest condiment banal în apa de baie și vei scăpa garantat de durerile reumatice

<p>Cele mai periculoase boli care nu au simptome. Le poți avea ani &icirc;ntregi fără să știi</p>

Muştarul e folosit pe post de condiment în gastronomie, datorită gustului şi aromei intense, însă popoarele lumii au descoperit, în timp, şi proprietăţile sale terapeutice.

Se poate găsi sub trei forme – alb, negru şi brun, acesta din urmă fiind mai puţin utilizat în scop terapeutic. De la cel alb şi cel negru, în fitoterapie se folosesc seminţele fie pisate, sub formă de cataplasmă, fie întregi, administrate intern. Specialiştii spun că ideal este muştarul alb, căci este mai slab şi nu provoacă iritaţii, dar şi celelalte varietăţi pot fi la fel de utile în tratarea unor afecţiuni diverse.

Dacă suferiţi de reumatism sau artrită şi durerile picioarelor sau mâinilor nu vă mai dau pace, puteţi încerca atenuarea lor cu o baie de muştar. Aveţi nevoie de muştar sub formă de boabe, pe care îl veţi scălda într-o cană cu apă călduţă. Amestecul se varsă în apa de baie, nu foarte fierbinte, dar nici prea rece.

Procedura este simplă: cufundaţi mâna sau piciorul afectat şi menţineţi maximum zece minute. După expirarea timpului, clătiţi cu apă caldă din abundenţă, preferabil sub jet de duş.

Tratamentul este indicat pentru afecţiuni locale, care provoacă durere, scrie doctorulzilei.ro.