MENIU

Adalia Rose Williams, "fetița bătrână", a murit la vârsta de 15 ani

Adalia Rose Williams

Adalia Rose Williams, fetița afectată de o condiție genetică extrem de rară din cauza căreia a îmbătrânit de circa 6 ori mai repede, a murit la vârsta de 15 ani. Adalia era extrem de populară pentru că și-a documentat viața pe Facebook si YouTube, cu scopul de a-i ajuta pe specialiști să găsească un remediu.

Adolescenta din statul american Texas avea peste 12 milioane de urmăritori pe Facebook și 2,9 milioane de subscriberi pe Youtube, platforme pe care posta actualizări despre starea sa de sănătate, videoclipuri despre machiaj, glume și înregistrări despre familia sa, potrivit Insider, citat de HotNews.

„A atins viețile a milioane de persoane și și-a lăsat amprenta asupra tuturor celor care au cunoscut-o”, se spune în postare. „Ea nu mai suferă și dansează acum pe muzica pe care o iubește”, a adăugat familia.
 
Ultimul videoclip postat de Williams pe Youtube, în noiembrie anul trecut, o arată despachetând o păpușă de silicon pe care a botezat-o Luka.


Canalul său de Youtube a strâns de-a lungul timpului peste 339 de milioane de vizualizări.

Williams a fost diagnosticată cu sindromul Hutchinson-Gilford, o formă de progerie infantilă, pentru care în prezent nu există tratament, la doar 3 luni după naștere.

Boala îi face pe copii să îmbătrânească mult mai rapid, ajungând în doar câțiva ani să aibă aspectul, degradarea și bolile specifice bătrâneții. De altfel, durata medie de viață a persoanelor cu progerie este de circa 13 ani.

În jur de 400 de copii din întreaga lume au fost diagnosticați cu această condiție genetică.