MENIU

Acuzații tulburătoare după MASACRUL deliberat al civililor din Bucha - Cine compară armata rusă cu SS-ul

Război Ucraina-Rusia Foto: Unian.net

Acuzații tulburătoare vin din partea ministrului ucrainean al apărării după masacrul de la Bucha, după cele din Irpin sau Mariupol și din alte orașe din Ucraina comise de armata rusă.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a comparat tragedia comisă de invadatorii ruși la Bucha cu masacrul populației civile croate de la Vukovar de către paramilitarii sârbi în 1991 și cu atrocitățile naziștilor.

Reznikov a amintit în mesajul său de pe Facebok că invadatorii ruși au fost învinși lângă Kiev - apărătorii ucraineni câștigând prima bătălie pentru capitală. Regiunea Kiev a fost eliberată de inamic, iar invadatorii se retrag și în regiunile Cernihiv și Sumy pentru a regrupa forțele și a schimba direcția atacurilor.

„Aceasta este o dovadă de netăgăduit privind planurile Kremlinului. În același timp, inimile noastre sunt copleșite de durere pentru sutele de civili torturați cu brutalitate de soldații ruși. Doar în Bucha, numărul morților este deja mai mare decât în ​​Vukovar (oraș din Croația, asediat de trupele sârbe în timpul războaielor iugoslave (1991-1995) și capturat, cu masacrul populației civile croate, conform diverselor surse, bilanțul ajungând la mai mult de 2 mii de civili). A împușca femei și bărbați în ceafă cu mâinile legate este o lipsă de umanitate absolută. Aceste crime nu sunt percepute ca parte a războiului. Este dificil să le calificăm drept terorism sau crimă. Aceasta este esența, natura a acelor călăi turbaţi care au pătruns în pământul nostru. Ultima oară când s-a mai întâmplat așa ceva a fost în perioada SS-ului", a afirmat Reznikov.

Informațiile ucrainene stabilesc în mod consecvent identitatea invadatorilor și ucigașilor, iar „fiecare la momentul potrivit va primi ceea ce merită”. (...) Ne plecăm capetele în fața soldaților noștri care și-au dat viața pentru a proteja capitala de acest flagel”, a mai spus ministrul apărării al Ucrainei.

Primarul Bucha, Anatoli Fedoruk, a declarat că soldații ruși au fost alungați vineri, 1 aprilie. În timpul retragerii, rușii au minat clădiri civile și unele zone din localitate. Pe străzile orașului au fost găsite cadavre ale unor civili morți cu mâinile legate, potrivit unian.net.

Ministerul ucrainean al Apărării a difuzat câteva imagini cutremurătoare surprinse după ce armata ucraineană a intrat în Bucha.