MENIU

Acuzaţii grave despre controlul I. Judiciare la DNA. S-ar fi comis abuzuri. Reacţia Inspecţiei

Acuzații grave din partea unui inspector despre controlul la DNA. O procuroare spune că şefii săi şi-au depăşit atribuţiile şi că i-au cerut să facă lucruri în afara legii.

"Prin dispoziții date în afara cadrului legal, coroborat cu prelungirea nejustificată a perioadei de control, de natură a perturba activitatea DNA", a scris inspectoarea Elena Radescu într-o notă de 12 pagini trimisă Consiliului Superior al Magistraturii. 

În replică, Inspecţia Judiciară a transmis un comunicat în care precizează că "de la începutul controlului şi până în prezent doamna inspector nu a solicitat să poarte vreo discuţie cu nicio persoană din conducerea Inspecţiei Judiciare şi nici nu a prezentat vreun punct de vedere cu privire la eventuale nereguli în derularea controlului". 

"Conducerea Inspecţiei Judiciare a aflat din presă despre conţinutul acestei note, până la această oră nefiind comunicată oficial.
Pot să vă spun însă că inspectorul şef a aflat despre intenţia doamnei inspector de a sesiza Consiliul Superior al Magistraturii dintr-o adresă comunicată de procurorul şef al  Direcţiei Naţionale Anticorupţie în data de 28 august.

În continuare au fost solicitat doamnei inspector lămuriri cu privire la conţinutul sesizării însă aceasta a indicat conducerii IJ să se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii sau chiar Procurorului General al României căruia i-ar fi fost adresată în vederea sesizării în calitate de titular al acţiunii disciplinare. Având în vedere ca acum am aflat despre conţinutul sesizării nu putem avea un punct de vedere, care, cel mai probabil va fi prezentat într-un cadrul instituţional", a spus acesta.