MENIU

ACUZAŢII GRAVE de MALPRAXIS. Bărbatul a rămas invalid

Rudele unui buzoian acuză Spitalul Judeţean şi Ambulanţa Buzău de incompetenţă. Bărbatul a rămas invalid după ce o maşină care circula cu viteză l-a acroşat cu oglinda retrovizoare şi i-a smuls antebraţul. Familia acestuia susţine că mâna i-ar fi putut fi replantată dacă era dus imediat la operaţie. Medicii susţin însă că au respectat procedurile, dar că braţul era prea deteriorat pentru a putea fi salvat.

Accidentul s-a produs pe 23 iulie, pe Drumul Naţional 10. Bărbatul mergea în afara şoselei, când o maşină care circula cu aproximativ 140 de kilometri pe oră l-a lovit şi i-a smuls antebraţul, care a fost proiectat la aproximativ 19 metri de corp. Omul a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Buzău.

"S-a luat legătura prin sistemul de telemedicină cu spitalul de urgenţă Bucureşti pentru transferul pacientului. După ce au văzut pacientul şi membrul ambutat, au considerat că nu se mai poate face reimplamtatea şi au refuzat transferul", a spus Adriana Bratosin, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Buzău.

Aşa că medicilor buzoieni nu le-a mai rămas decât să cauterizeze rana. Familia victimei susţine însă că s-a ajuns aici din cauza lipsei de reacţie a medicilor, dar şi a dotărilor necorespunzătoare.

"Timp de 40 de minute l-au lăsat acolo pe un pat. Au făcut videoconferinţă, în loc să cheme un elicopter. Suntem oameni. Lucrează ca electrician la stat de 20 şi ceva de ani. A plătit, a cotizat şi el. Are nişte drepturi, nu?", a spus fiica victimei.

"Braţul care lipsea a fost luat de un vecin, pus într-o sacoşă şi introdus la congelator. De regulă, elictopterul îl solicită ambulanţele de tip C. Acest echipaj era echipaj de tip B", a spus Rodica Corneci, purtător de cuvânt Ambulanţa Buzău. Conducerea Spitalului Judeţean Buzău a început o anchetă internă pentru a vedea dacă medicii de gardă din ziua accidentului au respectat toate procedurile şi timpii de intervenţie.

Mai multe articole despre:
Buzău VICTIMA ACCIDENT BUZĂU