MENIU

Actorul Jean Reno se îndoieşte că musulmanii se pot integra în Franţa

Jean Reno, un celebru actor francez de origine spaniolă, a declarat într-un interviu acordat cotidianului El Mundo că se îndoieşte de integrarea musulmanilor în Franţa, mărturisind că pentru el cei care decid ”să rămână într-o cultură bazată pe religie vor avea probleme”.

”Jean Reno, născut la Casablanca şi ai cărui părinţi andaluzi s-au instalat în Franţa în anii 1960, a fost întrebat de cotidianul spaniol El Mundo despre situaţia imigranţilor în Franţa”, citează marţi Le Figaro.

”Dacă vă uitaţi la oamenii care sosesc în Europa, veţi realiza că cei care s-au integrat sunt non-musulmanii. (...) Cei care decid să rămână într-o cultură bazată pe religie vor avea probleme în şcoli şi în alte instituţii din Republica Franceză”, a explicat actorul care trăieşte la New York. În ceea ce priveşte propria integrare, Jean Reno a declarat că se simte ”mai puţin imigrant în Statele Unite decât în Franţa”.

”Aveam obiceiul să mă consider în mod perpetuu un imigrant. Dar, după ce mi-am întâlnit a doua soţie şi după ce ne-am instalat la New York, situaţia s-a schimbat. Acolo, toată lumea este un imigrant”, a completat el.

Actorul, care a jucat în producţii franceze celebre, precum ”Les Visiteurs/ Vizitatorii”, ”Léon” şi ”Le Grand Bleu/ Marele Albastru”, a mărturisit că nu se simte ”francez în totalitate”. ”Nu sunt genul de personalitate care poate fi apreciată în Franţa. Nu mă cheamă Gérard Depardieu, dar asta nu înseamnă că nu-l iubesc pe Gérard. Mi-este prieten şi face ce vrea, aici includ şi faptul că s-a instalat în Rusia. În Franţa, mi-au oferit recompense, mă respectă, şi eu respect această ţară, dar în sufletul meu sunt spaniol, andaluz chiar”, a declarat Jean Reno.

Jean Reno, pe numele său de botez Juan Moreno y Herrera Jiménez, s-a născut pe 30 iulie 1948 în Casablanca, Maroc, din părinţi spanioli, care au fugit din ţara natală şi s-au refugiat în Africa pentru a scăpa de regimul fascist al lui Francisco Franco.

Jean Reno a jucat în comedii romantice (“Les Visiteurs/ Vizitatorii”, “The Pink Panther/ Pantera Roz”), în filme de acţiune (”Leon”), roluri de “ucigaşi plătiţi” fără scrupule - psihoticul “Victor the Cleaner” în ”Nikita”(1990), precum şi cel al mai calmului Léon în “Léon” (1994). A jucat şi în “The Matrix” (1999), “Godzilla” (1998), “The Da Vinci Code/ Codul lui Da Vinci” (2006).

Actorul are o carieră de peste 20 de ani şi este cunoscut şi pentru alte producţii de succes cum ar fi "French Kiss/ Un sărut de milioane" (1994) sau filmele de acţiune "Mission Impossible/ Misiune imposibilă" (1995), "Godzilla" (1998), regizat de Roland Emmerich, precum şi "Ronin" (1997) în regia lui John Frankenheimer.

Sursa: news.ro.

Mai multe articole despre:
musulmani Franţa religie actor adaptare jean reno