MENIU

Andi Vasluianu, despre situaţia de la Nottara: "Noi vrem doar să jucăm. În edili eu n-am încredere"

Actorul Andi Vasluianu a comentat la Realitatea TV pe marginea deciziei suspendării activităţii Teatrului Nottara din Bucureşti, în urma aplicării legii ce interzice orice activitate în clădiri cu risc seismic mare.

"Ce să facem? Aşteptăm să se rezolve situaţia. Mai mult de atât... Nu m-am gândit niciodată atât de profund (la pericol, n. red), altfel mi-ar fi fost frică şi nu m-aş mai fi dus la spectacole şi nu mai lăsam nici un spectator să intre", a declarat actorul Andi Vasluianu, la Realitatea TV.

"Un lucru important, care trebuie precizat, este că această clădire e încă în proces. Familia Ciulei revendică această clădire. Din cauza aceasta nu poate fi consolidată. E mult mai complicat... În altă ordine de idei, nu ştiu exact dacă clădirea are risc seismic 1, nu ştiu exact cum se face încadrarea... Normal, ar trebui ca primăria să facă în aşa fel încât noi să putem juca. Să caute un spaţiu unde să putem juca până se rezolvă această situaţie, până fac o reexpertiză, până se termină şi procesul respectiv, nu ştiu... Noi vrem doar să jucăm. Crezi că pe noi ne interesează vreo secundă unde jucăm? Sigur, mi-ar plăcea să fie un loc cât de cât central, cum e Nottara-ul, pentru că e în centrul Bucureştiului, e 'la bulevard', dar noi vrem să jucăm. Ne-ar plăcea să ni se găsească un spaţiu, dar asta e treaba primăriei, nu treaba noastră. Nu poţi lăsa atâţia oameni în stradă. Noi mai avem alte proiecte, dar oamenii care lucrează acolo, în teatru...", a adăugat el.

În ceea ce priveşte rezolvarea acestei situaţii de către autorităţi, artistul s-a declarat neîncrezător.

"Se întâmplă extrem de multe în ţara noastră, în care eu n-am încredere... Cel puţin în edilii noştri, eu n-am niciun pic de încredere. Până nu se rezolvă, nu cred nimic. N-au făcut nimic ca să mă poată convinge că vor face şi acum ceva", a mai spus Andi Vasluianu în cele din urmă.

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.