MENIU

Acoperişul unei case din Dâmboviţa s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii

Acoperişul unei case din Dâmboviţa s-a prăbuşit

Acoperișul unei case din comuna dâmbovițeană Pietroșița s-a prăbușit, miercuri sub greutatea zăpezii, în urma incidentului neexistând victime, în condițiile în care proprietarul casei se mutase din locuință la rude în urmă cu două săptămâni.

Potrivit primarului comunei Pietroșița, Ion Dicu, acoperișul casei s-a prăbușit sub greutatea zăpezii. În imobil a locuit, până în urmă cu două săptămâni, un bărbat care însă a părăsit casa și s-a mutat la rude. Conform primarului, bărbatul, care are o situație financiară "precară", locuia într-o cameră și s-a mutat la ginerele său în momentul în care s-au anunțat ninsori.

"Având în vedere situația, administrația locală îl va ajuta în vară să-și refacă acoperișul", a declarat primarul comunei Pietroșița, Ion Dicu.

Conform datelor furnizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa, peste 1.600 de familii din trei localități ale județului nu au energie electrică miercuri. Astfel, sunt afectate 414 familii din cartierul Schela Mare al municipiului Moreni, 810 consumatori din comuna Iedera și 380 de familii din comuna Văleni.

Bucureştiul şi 14 judeţe, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit avertizării, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 - 70 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Mai multe articole despre:
zăpadă Dâmboviţa acoperiş casă prăbuşit