MENIU

Achiziție de mii de euro la Autoritatea Electorală Permanentă, în plină criză. Explicațiile președintelui instituției

AEP

În plină criză, când Guvernul a decis să reducă cu 10% cheltuielile instituțiilor publice pentru bunuri și servici, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) vrea să facă o achiziție pe bani grei. Mai exact, instituția intenționează să cumpere un bolid care costă aproape 80 de mii de euro. 

Potrivit documentelor obținute în exclusivitate de Realitatea PLUS, AEP justifică achiziția pentru organizarea în condiții optime a alegerilor din 2024. Directorul instituției, Constantin Mitulețu, a explicat, pentru Realitatea PLUS, spune că limuzina este pentru a putea asigura confortul demnitarilor străini care vin în Româmia. 

"Este utilizată pentru protocol și pentru delegațiile străine care se deplasează în România pentru că așa cum am fost primiți noi la un anumit nivel, în țările în care ne ducem în misiuni de observare, la nivel de președinte al Autorității, la fel trebuie să îi primim și noi pe cei care vin la nivel de președinte, la nivel de ministru, de demnitar din țara de origine, în România, la un anumit nivel.

Noi la momentul ăsta nu avem un autoturism de tip limuzină care să primească la un anumit nivel un demnitar din străinătate", a declarat Constntin Mitulețu, președintele AEP.