MENIU

Acești pacienți vor avea vechime în muncă pentru întreaga perioadă a tratamentului. Actul normativ a trecut de Senat

Pacienții români care vor avea vechime în muncă pentru perioada tratamentului

În cadrul ședinței reunite a grupurilor PNL, senatoarea Nicoleta Pauliuc a făcut o serie de declarații importante referitoare la un proiect care vizează recunoașterea perioadei de tratament pentru bolnavii oncologici ca vechime în muncă. Aceste declarații reflectă preocuparea pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților, familiilor cu copii și eliminarea discriminării în aceste domenii.

Nicoleta Pauliuc a vorbit despre un proiect important care a trecut de Senat și este în prezent în dezbaterea Camerei Deputaților.

Acest act normativ prevede recunoașterea perioadei de 2 ani de tratament pentru bolnavii oncologici ca vechime în muncă. Prin aceste prevederi, legiuitorii au țintit o măsură menită să elimine discriminarea față de această categorie de pacienți, considerând că nu a fost opțiunea lor să se îmbolnăvească de această boală cruntă.

Dezvăluiri exclusive de la ședința grupurilor reunite ale PNL: Impozitarea pensiilor, eliminarea publicității la jocurile de noroc, jaloanele PNRR, printre subiectele tranșate de liderii liberali

Politicianul liberal a anunțat că va prezenta proiectul în februarie la Bruxelles, fiind deschisă pentru a duce această inițiativă la nivel european.

„Un proiect care a trecut de Senat și merge la Camera Deputatilor este cel care prevede ca perioada de 2 ani cât bolnavii oncologici stau în tratamente medicale să fie considerată vechime în muncă. Eliminăm o discriminare a acestei categorii, nu a fost opțiunea lor să se îmbolnăvească. Voi prezenta proiectul în februarie la Bruxelles, ei îmbrățișează să ducem proiectul la nivel european. 

E un mesaj pe care l-am primit de la pacienții oncologici, prin urmare continuăm politicile de îmbunătățire a calității vieții, a familiilor cu copii”, a spus senatorul liberal.

Un elev din Ploiești a ajuns la spital după ce a fost lovit cu pumnul de un profesor. Cadrul didactic și-a ieșit din minți din cauza unei glume