MENIU

Aceste lucruri sunt la fel de nocive pentru oameni ca fumatul

Dacă credeai că efectele nocive provocate de țigări sunt cele mai periculoase lucruri pentru organismul tău, te înșeli. Cercetătorii au întocmit o listă cu toate lucrurile care sunt la fel de periculoase pentru tine ca și fumatul.

Statisticile arată că peste 28% dintre persoanele din România care au peste 15 ani fumează. Însă, pe lângă acest pericol mai există și altele care plutesc asupra sănătății tale.

Singurătatea

Deși nu te-ai fi gândit la asta, singurătatea e o boală grea. Mai exact, aceasta reduce drastic durata de viață a oamenilor în aceeași măsură în care o face și fumatul a 15 țigări pe zi, potrivit profesoarei de de psihologie la Brigham Young University, Julianne Holt-Lunstad.

Statul jos în exces

Persoanele al căror serviciu presupune statul jos pe scaun sunt mult mai predispuse de a dezvolta anumite tipuri de cancer, potrivit unui studiu din 2014. Mai exact, două ore petrecute stând jos cresc riscul de a dezvolta cancerul de colon, de endometru sau de plămâni, în ciuda faptului că în restul zilei faci sport.

Lipsa de somn

Conform profesorului Valery Gafarov, de la Organizația Mondială a Sănătății, lipsa de somn crește riscul de infarct la fel de mult precum fumatul regulat. „Somnul insuficient ar trebui să fie considerat un factor de risc modificabil pentru bolile cardiovasculare, alături de fumat, lipsa de mișcare și dieta nesănătoasă", a spus el.

Bronzatul

Mulți dintre noi sunt disperați după bronzul acela ca la carte, în acest sens apelează chiar și la solar. Însă, aceștia uită un lucru foarte important expunerea în exces la razele UV poate cauza cancer de piele. Mai mult, un studiu arată că în 2014 rata celor care au murit de cancer de piele din cauza bronzului, a fost mult mai mare decât a celor care au murit de cancer la plămâni cauzat de țigări.

Sursa

Mai multe articole despre:
fumat bronz singurătate