MENIU

Aceste fructe mici sunt adevărate bombe de vitamine. Ce beneficii miraculoase au agrișele

Agrișele indiene pot fi considerate panaceul universal deoarece sunt considerate fructele cele mai bogate în vitamine și antioxidanți. Ele sunt folosite cu succes în medicina ayurvedică, fiind un ingredient indispensabil în India.

Arbustul poate ajunge până la 18 metri înălțime, iar fructele seamănă cu boabele de struguri și sunt de culoare verde, sau roșie. Sunt considerate niște mici „bombe” de vitamine, în special vitamina C, iar o agrișă este echivalentă cu 20 de portocale în privința cantității de acid ascorbic.

Daca măsurăm 100 g de agrise proaspete, reprezinta echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume.
 
Cu toții știm de ce vitamina C este atât de importantă. Ajută la îndepărtarea radicalilor liberi, întărește sistemul osos, sistemul imunitar, curăță vasele de sânge și produce leucocite.
 
Acest fruct nu conține doar vitamina C, în el se găsesc și flavonoide, tanin și minerale. Agrișa este un bun remediu împotriva tusei, vă scapă de durerile de gât și de alte probleme respiratorii, inclusiv astm și bronșită, menționează pentrusuflet.com.

Printre nenumăratele beneficii ale consumului acestui fruct se numără:

-          Prevenirea cancerului;

-          echilibrarea nivelului de insulină, deci ajută la tratarea diabetului;

-          refacerea țesuturilor, a pielii, părului și unghiilor;

-          menține fibra capilară și întărește vasele de sânge;

-          tatează durerile stomacale;

-          purifică ficatul de toxine.