MENIU

Acest stil de a-ţi face RECLAMĂ nu a mai fost văzut în România. Angajaţii Carrefour au rămas PAF

O nouă modalitate de a atrage atenţia

„Bonjour Carrefour, bine te-am găsit!" este mesajul cu care retailerul polonez Profi a deschis supermarketul din Constanţa amplasat vizavi de cel al competitorilor de la Carrefour,  scrie Ziarul Financiar.

Această poziţionare a unui jucător din comerţul modern în coasta competitorilor direcţi sau indirecţi a devenit tot mai evidentă în ultima perioadă după ce lupta pentru clienţi s-a încins.

„Pentru Româ­nia campania Profi este mai agresivă decât era piaţa obişnuită, pentru că la noi companiile nu fac referinţă la concurenţă atunci când se promovează. În SUA, spre exemplu, legislaţia îi permite unui jucător să facă afirmaţii în detrimentul concurenţei dacă are studii realizate de un terţ care să susţină informaţiile. Astfel, acolo companiile au campanii agresive de promovare prin care atacă însă concurenţa", spune Ştefan Liuţe, strategy director al agen­ţiei de branding Storience.

Jucătorii din comerţul modern, o piaţă de peste 8 mld. euro, au deschis în România circa 1.400 de magazine, ocupând deja cele mai bune poziţii din piaţă din punctul de vedere al vadului sau al traficului. De multe ori însă, zonele cu vad au atras nu doar unu, ci mai mulţi competitori. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
retail magazine Carrefour Profi