MENIU

Acest hotel oferă turiștilor experienţa închisorii. Cum arată camerele? E incredibil

Camere înguste, gratii, paturi supraetajate şi pijamale în dungi. De toate acestea au parte turiştii aflaţi în căutarea unor experienţe inedite care se cazează în primul hostel cu tematică de închisoare din Bangkok.

Hostelul ''Sook Station'' din cartierul Udom Suk al aglomeratei capitale a Thailandei pune la dispoziţia oaspeţilor pijamale în dungi, în schimbul a 700 baht (21 de dolari), şi un perete cu gradaţii pentru înălţime unde îşi pot face fotografiile de identificare pentru a arăta şi a se simţi cât mai aproape de viaţa de deţinut.

Hostelul cu nouă camere a fost conceput de Sittichai Chaivoraprug, în vârstă de 55 de ani, şi de soţia sa, Piyanat Teekavanich, de 49 de ani, aflaţi la prima iniţiativă în industria de ospitalitate după ce amândoi au avut cariere în domeniul tehnologic. Inspiraţia le-a venit în urma pasiunii comune pentru călătorii şi filmul ''The Shawshank Redemption'' din 1994, despre viaţa în închisoare, cu Morgan Freeman şi Tim Robbins, conform agerpres.ro.

Hostelul este dotat cu uşi pentru ''stingere'', iar două dintre camerele sale nu au ferestre pentru a spori senzaţia de izolare. Oaspeţii care suferă de claustrofobie au însă la dispoziţie şapte camere cu un mic balcon, dar cu gratii. 

Thailanda se aşteaptă să primească în 2017 circa 35 de milioane de turişti, aproape jumătate din populaţia acestei ţări. Mulţi dintre aceştia vizitează sau tranzitează Bangkok, un important centru turistic, precizează sursa citată. 

Preţul pentru o noapte ''la închisoare'' în ''Sook Station'' variază între 790 şi 1.630 de baht (24-49 dolari). 

''Oamenilor fie le place, fie nu'', a declarat Sittichai pentru Reuters adăugând că majoritatea celor care se cazează în hostelul său vin în urma recomandărilor.

Mai multe articole despre:
Thailanda închisoare hotel