MENIU

Această gravidă a mâncat o pizza la cină. A ajuns de urgenţă la spital. Descoperirea şoc a medicilor

Această gravidă a mâncat o pizza la cină. A ajuns de urgenţă la spital. Descoperirea şoc a medicilor

Până acum, cel mai mare beneficiu al unei pizze era gustul delicios! Dar o descoperire uimitoare îi atribuie și alte proprietăți.

Mai multe proaspete mămici din Statele Unite ale Americii au declarat că travaliul le-a fost declanșat de către… o pizza picantă! Mai exact, este vorba despre o rețetă de pizza cu topping de pui, mozzarella și sos foarte picant. Știința încă nu a reușit să găsească o explicație, însă cazurile au început să fie din ce în ce mai dese, astfel că unele pizzerii chiar au schimbat denumirea acestei rețete de pizza din meniu, noul său nume fiind: „pizza inducătoare”.

Toată povestea a început în 2010, când o tânără însărcinată a consumat la cină o asemenea pizza, iar în următoarele ore a fost dusă la spital, unde a născut o fetiță. De atunci, și alte femei s-au folosit de acest truc, cu mai mult sau mai puțin succes. Ultima naștere provocată prin această metodă a avut loc în urmă cu doar câteva săptămâni, la doar 4 ore după ce pizza a fost consumată!

Se pare că secretul ar fi sosul foarte picant, dar încă nu a fost confirmat de către experți. Nu există nicio dovadă că alimentele picante ar provoca travaliul și nici nu se cunoaște vreo altă metodă pentru a grăbi nașterea. Mai mult, medicii spun că nu există niciun pericol asociat consumului de alimente picante în timpul sarcinii. Poate că este vorba, de fapt, de un efect placebo cauzat de faptul că mâncarea picantă supără stomacul. Fie că va avea sau nu efectul la care speri, noi spunem că trebuie să încerci! Până la urmă, orice pretext este perfect pentru a consuma o felie de pizza!

Sursa: sanatatea.ro

Mai multe articole despre:
gravidă cină pizza însărcinată