MENIU

"Această băutură pe care o cumpără tinerii și copiii trebuie INTERZISĂ" - medicii trag un semnal de alarmă: sănătatea, grav afectată

Oamenii de știință de la Universitățile Teesside și Newcastle din Marea Britanie, care au efectuat un amplu studiu publicat în Public Health Journal pe 15 ianuarie 2024, trag un semnal de alarmă privind sănătatea. 

Experții au constatat că băuturile energizante sunt extrem de periculoase pentru copii și tineri și se cere interzicerea acestora.

Consumul de băuturi energizante de către copii și tineri prezintă mari riscuri pentru sănătate, ele putând produce anxietate, stres și chiar gânduri de sinucidere, afirmă medicii britanici.

Aceste băuturi conțin adesea niveluri ridicate de cofeină și zahăr și sunt vândute ca oferind un plus de energie. Majoritatea supermarketurilor din Marea Britanie au introdus o interdicție voluntară a vânzării de băuturi energizante persoanelor sub 16 ani. 

„Multe dintre aceste băuturi conțin cantități mari de cofeină, până la 160-200 mg per cutie în unele cazuri, ceea ce este dublu față de cantitatea găsită într-o ceașcă medie de cafea (aproximativ 80 mg)”, se spune în scrisoarea trimisă de experți ministerului Sănătății din Marea Britanie.