MENIU

"Acești doi scelerați împing țara în haos". CTP îi desființează pe Dragnea și Tăriceanu

CTP despre Dragnea și Tăriceanu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit în termeni foarte duri despre reacția lui Liviu Dragnea și Călin Popescu la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

CTP a observat că România va avea o mare problemă când va prelua președinția Uniunii Europene, în 2019, în condițiile în care "Dragnea și Tăriceanu nu au călcat în nicio mare capitală occidentală".

"Nu, au ștampilele puse pe ei. Cum se va descurca România, de pildă, în 2019, cu puterea actuală în țară când va deține președinția Uniunii Europene. Cum se va descurca cu acești doi inși?", a spus CTP, care a folosit cuvinte grele pentru a descrie modul în care Dragnea și Tăriceanu aruncă țara în haos pentru a scăpa de justiție:

"Acești doi scelerați sunt capabili, după cum se vede, să împingă România în haos, să o împingă oriunde, fie și în întunericul Estului din care am ieșit după atâtea decenii. De ce? Ca să scape ei de o justiție independentă, subordonată politicului în această țară".

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu au discutat în cadrul emisiunii 'Esca și Escu' de la ProTV despre scandalul provocat de președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care au trimis Statelor Unite ale Americii o scrisoare în numele Parlamentului României, ca reacție la criticile Departamentului de Stat la adresa modificărilor legilor Justiției.

"Andreea Esca: Astăzi o să vorbim despre reacția Statelor Unite la modificările aduse de Parlament legilor Justiției. De ce au luat această poziție Statele Unite?

CTP: Pentru că așa cum a precizat imediat secretarul de stat Rex Tillerson, se poate câștiga de către Statele Unite și aliații lor orice bătălie geo-strategică. Dar dacă într-o țară nu există un stat de drept real, atunci totul este inutil. Și 2% din PIB și rachetele .. și soldații. Totul este golit de sens dacă în acel stat domnește corupția instituționalizată și justiția nu este independentă, este subordonată politicului.

Și atunci au ales această cale dură de a emite un comunicat. Comunicatul în sine, înainte să-i analizăm conținutul, faptul că a ales calea comunicatului public și nu a unui telefon, a unei întrevederi diplomatice, este un semnal grav. Înseamnă că toate modalitățile obișnuite în astfel de situații, mă gândesc, de pildă, la întrevederile ambasadorului Klemm cu domnul Dragnea și cu domnul Tăriceanu, probabil că nu au dus la niciun rezultat, pentru că acești doi scelerați, și îmi aleg bine cuvintele, acești doi scelerați sunt capabili, după cum se vede, să împingă România în haos, să o împingă oriunde, fie și în întunericul Estului din care am ieșit după atâtea decenii. De ce? Ca să scape ei de o justiție independentă, subordonată politicului în această țară.

Cum ar putea concret să ne penalizeze sau ce s-ar putea întâmpla în momentul în care Statele Unite vor vedea că, bun, v-am avertizat, v-am spus că ceva e în neregulă, dar voi o țineți pe-a voastră și mergeți înainte.

CTP: E foarte simplu. Nici nu trebuie să facă ceva. E suficient să vadă lumea civilizată ce se întâmplă în România în raport cu Statele Unite, în raport cu Marea Britanie, cu UE și reacția este imediată. Deja domnii Dragnea și Tăriceanu nu au călcat în nicio mare capitală occidentală în clipa de față. Nu, au ștampilele puse pe ei. Cum se va descurca România, de pildă, în 2019, cu puterea actuală în țară când va deține președinția Uniunii Europene. Cum se va descurca cu acești doi inși?

Apoi, automat, când ai o asemenea ștampilă, o asemenea etichetă pe care ți-o pun Washington-ul, Londra, Bruxelles-ul pe frunte, investitorii pleacă de aici fără să le dea cineva vreun ordin. Nu e vorba de nicio conspirație iudeo-masonică, de niciun stat paralel, pur și simplu pleacă dintr-o țară care are asemenea coeficienți de risc din punctul de vedere al justiției, ceea ce îi interesează pe investitori la cel mai înalt grad, nu? Doresc să se afle într-o țară cu o justiție pe care se pot baza în activitatea lor comercială", potrivit StiripeSurse.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu ctp Liviu Dragnea