MENIU

Accidentul aviatic Ethiopian Airlines. Companiile care suspendă folosirea avionelor Boeing 737 Max 8

Accidentul aviatic Ethiopian Airlines. Companiile care suspendă folosirea avionelor Boeing 737 Max 8

Accidentul aviatic Ethiopian Airlines. Ethiopian Airlines s-a alăturat mai multor companii aeriene din China şi Insulele Cayman care au suspendat folosirea avioanelor de tip Boeing 737 Max 8, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane

"În urma accidentul tragic, compania Ethiopian Airlines va suspenda activitatea tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, până la noi ordine", este anunţul publicat luni pe Twitter.

Autorităţile chineze au decis suspendarea activităţii acestor tipuri de aeronave. Cauza accidentului rămâne necunoscută deocamdată, dar compania Cayman Airlines a suspendat şi ea operaţiunile tuturor avionelor Boeing 737 Max 8.

Avionul prăbușit, alarmă pentru TAROM. Exact același tip de Boeing 737 vrea să cumpere

Tragedia aviatică din Etiopia este un semnal de alarmă şi pentru România. Este al doilea accident al unui Boeing 737 MAX in mai putin de 6 luni, iar TAROM se pregătește să cumpere exact același model.

Expertul în aviaţie Sorin Stoicescu remarcă faptul că avionul prăbuşit în ţara africană este acelaşi model pe care vrea să îl cumpere şi compania TAROM.

De altfel, un alt avion de acest gen s-a prabusit în octombrie anul trecut la 12 minute după decolarea din Jakarta, incident care a dus la moartea a 189 de oameni.

Șocant este că avionul Boeing 737 MAX 8 al Ethiopian Airlines era nou, fiind livrat în luna noiembrie 2018.

Se pare că acest tip de avion are o problemă înainte de luarea înălțimii de croazieră, atrage atenția expertul în aviaţie Sorin Stoicescu.