MENIU

Accident TERIBIL în Gorj. O mașină plină cu mineri s-a răsturnat de pe un pod: 3 oameni au murit - Ministrul Virgil Popescu, la locul tragediei

Foto arhivă Inquam

Accident grav în Gorj, la Cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. O tanchetă care transporta muncitori s-a răsturnat de pe un pod. Trei persoane au fost declarate decedate. Ministrul Energiei - Virgil Popescu a plecat spre locul tragediei, anunță Realitatea PLUS.

Accidentul cumplit s-a petrecut marți în jurul orei 13:00. A fost activat Planul Roșu de intervenție. 

Trei mineri au murit, din nefericire, în timp ce alți 10 se află în spitalele din Târgu Jiu, Craiova și Motru. 

În tancheta care s-a răsturnat în Cariera Jilț Sud erau transportați 25 de oameni, tuburi de oxigen, trusă electrică, tot echipamentul mecanic necesar pentru reparații. Aceștia au avut anterior o intervenție la excavatorul minier 05, potrivit gorjeanul.ro.

Planul roșu de intervenție a încetat la ora 16.00, a anunțat Florin Chisim, ISU Gorj.

”10 persoane au fost transportate la spital. Două victime au fost preluate cu elicopterele SMURD la Spitalul de Urgență Craiova, trei victime, la Spitalul Motru, cinci la SJU Târgu Jiu”, potrivit ISU Gorj.

La locul tragediei este așteptat ministrul Energiei - Virgil Popescu.

UPDATE 17:50 - Prima reacție oficială a CEO Oltenia după accidentul de la Cariera Jilț Sud.

UPDATE 17: 40 - Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă în urma accidentului de la Cariera Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. La faţa locului se află doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă.

UPDATE 17:00 - Cinci victime au fost aduse la SJU Tg Jiu. Două au fost trimise la domiciliu, una este inca la investigații și două victime au rămas internate la Secția Chirurgie 2. Au policontuzii.

UPDATE - Din pacate, cele 3 persoane inconștiente au fost declarate decedate. 

Nu se cunoaște câte persoane erau exact în duba respectivă. Potrivit unor surse de la nivelul subunității miniere, astfel de vehicule transportă zeci de muncitori. În tanchetă s-ar fi aflat două echipe de la Atelierul mecanic.

Acestea ar fi trebuit să efectueze lucrări de mentenanță la un excavator. Din cauza numărului mare de persoane implicate, ISU Gorj a activat Planul roșu de intervenție. În zonă au fost trimise autospeciale SMURD, ambulanțe și echipaje de descarcerare, precum și polițiști și inspectori de muncă. Intervenția este în desfășurare.

Sursă Foto: ISU Gorj/Gorjeanul.ro/Igj.ro