MENIU

ACCIDENT SMURD. Un medic şi un asistent de la Spitalul Sf.Spiridon Iaşi, printre victime

Un medic şi un asistent de la Spitalul "Sfântu Spiridon" din Iaşi sunt printre cele patru persoane care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în Republica Moldova, a declarat corespondentului News.ro managerul spitalului, Ioan Bârliba.

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat dispariţia elicopterului, care nu avea niciun pacient la bord.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a anunţat că serviciile de urgenţă au fost alertate la ora 14.13 că un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit în raionul Cantemir, la aproximativ 100 de metri de o pădure din zona localităţii Haragâj.

Primarul localităţii Haragâj, unde s-a prăbuşit elicopterul SMURD Iaşi, a precizat că toate persoanele din aparatul de zbor au fost găsite decedate.

Elicopterul SMURD Iaşi se întorsese de la Chişinău, de unde preluase un pacient şi urma să meargă în Cahul pentru a prelua un alt pacient, a declarat ofiţerul de presă Diana Ţurcanu de la Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

Elicopterul SMURD Iaşi era la a doua misiune în cursul zilei de joi, în Republica Moldova. Astfel, joi dimineaţă, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcăneşti pentru a transporta o femeie de 85 de ani, cu bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi.

La ora 12:10, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chişinău, femeia fiind preluată de către o ambulanţă 903 şi transportată la Spitalul de Urgenţă, se precizează pe site-ul Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova. Aceasta a fost a 19 operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

Mai multe articole despre:
victime elicopter SMURD prabusire elicopter