MENIU

Accident naval în Tulcea: 14 moldoveni răniți, șase transportați la spital! Unul, în stare gravă

Un accident naval a avut loc pe Dunăre, la Mila 35, în județul Tulcea, în urma căruia 14 persoane, turiști din Republica Moldova, au fost rănite, dintre acestea șase fiind transportate la Spitalul Județean Tulcea. O persoană rănită grav, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, va fi adusă la Spitalul Bagdasar Arseni, din Bucureşti, în timp ce alte două persoane rănite vor rămâne la Tulcea, celelalte trei care fuseseră duse la spital fiind deja externate.

UPDATE: Unul dintre răniţii în accidentul de pe Dunăre va fi adus în Capitală, iar alţi doi rămân internaţi la Tulcea, scrie News.ro.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, persoana care a suferit un traumatism cranio-cerebral după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Dunăre va fi adusă la spitalul Bagdasar Arseni, din Capitală.

Prefectul judeţului Tulcea, Cristian Alexandru Iordan, a declarat că în accidentul naval de joi seară, petrecut la Mila 35, au fost implicate două ambarcaţiuni de tip Water-taxi, în care se aflau în total 14 persoane din Republica Moldova - 11 într-o ambarcaţiune şi trei în cealaltă. Sursa citată a precizat că şase dintre aceste persoane sunt medici.

Potrivit prefectului de Tulcea, în urma accidentului, şase persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Tulcea.

"Trei dintre acestea au fost deja externate, două vor mai rămâne internate în spital pentru 24 de ore, iar o altă persoană care a suferit un traumatism cranian a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie din Constanţa", a mai declarat prefectul judeţului Tulcea.

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, joi seară, ISU Delta al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină în municipiul Tulcea, în zona de trecere a bacului, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o şalupă de tip water-taxi, acestea fiind preluate din două ambarcaţiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35. 

Imediat de la primirea apelului, la faţa locului  s-au deplasat echipajele de intervenţie din cadrul  Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă şi spumă, una de descarcerare, şi două echipaje SMURD.

“Ajunse la locul evenimentului, echipele de intervenţie ale ISU Tulcea, împreună cu forţele de sprijin, au început misiunea de salvare şi de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval, astfel că şase persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, iar celelate opt persoane au fost monitorizate medical, dar au refuzat transportul către spital”, se arată în comunicatul ISU Tulcea.

Cauzele si împrejurările în care s-a petrecut accidentul naval sunt în curs de cercetare.

La această acţiune au mai participat, pe lângă ISU Tulcea, Serviciul de Ambulanţă Tulcea,Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea şi Căpitănia Municipiului Tulcea.

Potrivit Poliţiei, în acest caz a fiost deschis un diosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Mai multe articole despre:
Tulcea ambarcaţiuni turisti moldoveni