MENIU

Accident la mina Jilţ Sud. Tancheta răsturnată ar fi rămas fără frâne: 3 morți

Maşina implicată în accidentul de la mina Jilţ Sud ar fi avut probleme tehnice, potrivit unor surse. Este o anchetă complexă, iar la faţa locului a fost trimis corpul de control al Ministrului Energiei, dar şi experţi în protecţia muncii de la Bucureşti.

Tancheta care a fost implicată în accidentul de la mina Jilţ Sud și în care și-au pierdut viața trei mineri nu ar fi avut revizia tehnică efectuată la timp.

Mai multe informații, bazate pe mărturii ale minerilor, spun că această tanchetă ar fi rămas fără frâne la momentul accidentului, notează stiri.tvr.ro.

Serviciul de transport al minerilor de la zona administrativă, până la mină, este un serviciu externalizat de mai mulți ani, ceea ce înseamnă că de administrarea vehiculelor se ocupă o societate privată.

În cursul zilei de astăzi, este așteptat în Gorj și Inspectorul General de Stat în inspecția muncii pentru a coordona ancheta în desfășurare. În paralel, corpul de control de la Ministerul Energiei se află încă de ieri la Complexul Energetic Oltenia pentru o anchetă separată.

Mai multe articole despre:
accident mina accident tancheta