MENIU

Accident în faţa Şcolii de Aviaţie Boboc: un pilot a murit, 3 răniţi. Parchetul Militar, sesizat

Accident grav

Un cumplit accident rutier s-a petrecut, miercuri seară, chiar în faţa Şcolii de Aviaţie de la Boboc. În urma impactului, un pilot de 32 de ani a murit. Alţi trei sunt în stare critică. Parchetul Militar Ploieşti a fost sesizat în urma unui accidentului.

UPDATE 9.30: Potrivit unui comunicat de presă transmis joi AGERPRES de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al unităţii militare, cei patru se întorceau din învoire într-un autoturism proprietate personală. Pe drumul de acces către instituţia militară, după traversarea căii ferate, la aproximativ 400 metri de poarta de acces, într-o curbă la stânga, şoferul a pierdut controlul maşinii şi a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului.

"În urma impactului, toţi ocupanţii autoturismului au fost răniţi, cel mai grav fiind militarul aflat la volan. Cu toate eforturile depuse de echipajele medicale sosite la faţa locului, caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George, şoferul autoturismului, nu a mai putut fi salvat. Totodată, un alt militar, cu multiple traumatisme, a fost preluat, în stare stabilă, de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşt, ultimii doi militari, răniţi mai uşor, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, unde sunt internaţi în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol", se arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează că a fost sesizat Parchetul Militar Ploieşti de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, iar comandantul Şcolii Militare a numit o comisie la nivelul unităţii care va stabili circumstanţele producerii evenimentului.

UPDATE: Una dintre victime a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală. Ceilalţi doi răniţi au ajuns la Spitalul judeţean de urgenţă Buzău.

Cei patru militari se aflau într-o mașină și se întorceau din satul Boboc, la unitate. Chiar în fața cazarmei, șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un copac marginal.

În urmă impactului, cei 4 militari au rămas încarcerați în mașină. Colegii piloților, din unitate, au fost cei care au sunat imediat la 112.

Echipajele de la descarcerare i-au scos cu greu dintre fiarele contorsionate și ambulanțele i-au transportat la spital.

În ciuda eforturilor medicilor, șoferul, în vârstă de 32 de ani, a murit.

Vezi care este starea celor trei piloţi răniţi pe realitateadebuzau.net.

Este a doua tragedie, în mai puțin de o săptămână, care îndoliază aviația din România. Sâmbăta trecută, în timpul unui miting aerian organizat la Baza 86 Borcea, locotenentul comandor Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, s-a prăbușit cu MIG-ul pe care îl pilota, în fața a peste patru mii de oameni și a murit pe loc.