MENIU

Accident groaznic pe E85. O persoană a murit şi alte trei sunt grav rănite

O persoană a murit, iar alte trei au fost grav rănite, în urma unui accident petrecut, miercuri după-amiază, pe drumul european 85, la ieşirea din judeţul Iaşi, în care au fost implicate trei autoturisme şi un tir.

UPDATE. Răniţii în accidentul din judeţul Iaşi, aduşi de la Paşcani la spitale din municipiul Iaşi; traficul pe DE 85 a fost reluat

Cele trei persoane rănite grav în accidentul produs, miercuri, în dreptul localităţii ieşene Ciohorăni, în urma căruia un bărbat a murit, au fost aduse la spitale din Iaşi cu o autospecială SMURD, circulaţia rutieră pe drumul european 85 fiind reluată în cursul serii.

Iniţial, cele trei persoane rănite în accident au fost duse la Spitalul Municipal din Paşcani, apoi au fost preluate cu o autospecială SMURD şi transferate la spitale din Iaşi.

Una dintre victime se află în comă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, prognosticul medicilor fiind rezervat, iar celelalte două persoane au fost duse la Spitalul de Neurochirurgie din municipiu, starea acestora fiind gravă.

Potrivit poliţiştilor, cel care a decedat este un bărbat de aproximativ 30 de ani, el aflându-se la volanul unui autoturism cu numere de Suceava.

Circulaţia rutieră pe drumul european 85, în zona localităţii ieşene Ciohorăni, unde s-a produs accidentul, a fost reluată în cursul serii.

Poliţiştii ieşeni susţin că nu se pot pronunţa asupra cauzelor producerii accidentului.

"Partea carosabilă se prezenta în condiţii bune, nu calitatea drumului a fost problema. Nu ştim deocamdată cauzele, urmează ca poliţiştii să stea de vorbă cu persoanele rănite, atunci când starea lor de sănătate va permite acest lucru. Vor fi recoltate probe biologice de la şoferii implicaţi în accident”, a declarat pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, Andrei Popa.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Iaşi, accidentul s-a produs în zona localităţii Ciohorăni, la graniţa dintre judeţele Iaşi şi Neamţ, fiind implicate trei autoturisme şi un tir.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, Andrei Popa, a declarat pentru News.ro că un bărbat a decedat, iar alte trei persoane au fost grav rănite, între care una este în stare critică, victimele fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Municipal din Paşcani.

"Nu se cunosc, deocamdată, cauzele producerii accidentului. Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi se fac cercetări. O maşină este distrusă în întregime, iar celelalte două s-au răsturnat, pe o parte şi pe alta a drumului. Tirul se află pe mijlocul şoselei, fiind uşor avariat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, conform news.ro.

La faţa locului, s-au deplasat şeful Poliţiei Rutiere Iaşi, Liviu Zanfirescu, dar şi reprezentanţi din conducerea Poliţiei Paşcani.

Martori oculari au spus că accidentul s-ar fi produs din cauza unei manevre greşite de depăşire făcută de către unul dintre şoferi.

Circulaţia rutieră pe drumul european care face legătura între Suceava şi Roman este blocată.

Mai multe articole despre:
accident E85 persoane rănite