MENIU

Accident grav: maşină căzută în râul Olt. Două tinere au ieşit pe plafonul maşinii ca să se salveze

Două tinere de 23 de ani au scăpat cu viaţă ca prin minune, după ce au plonjat cu maşina în râul Olt. Acestea au reuşit să iasă pe plafonul maşinii şi să strige după ajutor. Au avut noroc că cineva a văzut ceea ce s-a întâmplat, s-a oprit şi a sunat la 112. Pompierii au intervenit cu o barcă, un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe SMURD.

Am văzut chiar momentul impactului, când au lovit capul de pod, au sărit în aer şi au ajuns în râu. Ne-am oprit imediat şi am sunat la 112. Am auzit strigăte de ajutor, nu le-am văzut în apă pentru că este o zonă greu accesibilă dar au venit apoi ambulanţele şi pompierii”, a povestit o martoră pentru sibiu100.ro.

Tânăra care se afla la volan a pierdut controlul, cel mai probabil din cauza vitezei, iar autoturismul a zburat pur şi simplu din drumul naţional în râul Olt.

“Autoturismul implicat în evenimentul rutier se deplasa din direcţia Vâlcea spre Sibiu, într-o curbă uşoară la stânga pierde controlul direcţiei, se răstoară pe partea dreaptă şi pătrunde în râul Olt. În urma acestui accident, au rezultat două victime, rănite uşor, care au fost transportate la spital pentru investigaţii” a declarat Florin Băra, de la Poliţia Rutieră.

Cele două tinere au reuşit să iasă din maşină şi s-au urcat pe plafon. Au fost scoase din apă de pompieri. “Pentru salvarea persoanelor, au intervenit două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru descarcerare, două autospeciale de intervenție și o barcă. Cele două persoane, care se aflau pe capota autoturismului, la sosirea pompierilor, au fost salvate de către aceștia cu ajutorul mijloacelor de intervenție din dotare. Femeile, în vârstă de aproximativ 23 de ani, nu aveau traumatisme, însă prezentau contuzii minore. Ele au fost evaluate medical la fața locului de către echipajele SMURD și transportate la UPU Sibiu” a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Tinerele sunt din Caracal, judeţul Olt, iar maşina în care se aflau era înmatriculată provizoriu, de doar două zile.

Mai multe articole despre:
accident maşină râul olt