MENIU

Accident GRAV într-un parc din Capitală: un copil a căzut de la înălţime. S-a deschis o anchetă

Incident deosebit de grav în Parcul Tei, din sectorul 2 al Capitalei, unde un copil a căzut de la înălțime, la locul de joacă.

UPDATE: În urma investigaţiilor, medicii de la Spitalul "Marie Curie" au stabilit că fata nu preintă leziuni la coloană, ci doar o contuzie abdominală.

UPDATE: Primarul sectorului 2 a declarat, la Realitatea TV, că a fost demarată o anchetă pentru a vedea dacă este vorba despre o vină a ADP, care are în subordine Parcul Tei din Capitală, locul accidentului. 

"Am demarat o verificare şi anchetă, să vedem dacă este vorba de o vină a ADP. Parcul este în subordinea ADP. Era vorba de o instalaţie din frânghii şi una dintre frânghii a cedat la un capăt.

Toate documentele vor fi puse la dispoziţia ANPC astăzi", a explicat primarul Dan Cristian Popescu, primarul sectorului 2, la Realitatea TV.

De altfel, într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 2 a făcut următoarele precizări:

• Complexul de joacă din Parcul Tei la care s-a petrecut incidentul a fost produs în anul 2007 în Germania, de către o firmă specializată, importat și instalat de către o societate comercială din Oradea;

• Săptămânal, angajații autorizați ai Administrației Domeniului Public Sector 2 efectuează reviziile tuturor ansamblurilor de joacă din parc pentru a stabili dacă acestea prezintă siguranță în exploatare;

• În cazul în care se constată probleme în funcționarea ansamblurilor de joacă care pun în pericol siguranța copiilor se interzice, de urgență, utilizarea acestora până la remedierea defecțiunilor.

Primăria Sectorului 2 a început o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor producerii acestui incident.

Cazul a fost făcut cunoscut pe Facebook de un martor la eveniment, care acuză autorităţile pentru ceea ce s-a întâmplat. ,,Acestea sunt "reparațiile" și întreținerile pe care le-ați făcut, domnilor de la ADP Sector 2?! Cine răspunde de ce s-a întâmplat?! Cine are în subordine ADP-ul?!? Copiii noștri puși în pericol?!? Nu se poate așa ceva!!!!", a scris martorul pe Facebook, unde a pus mai multe poze.

Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul de Urgență Floreasca. Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, la fața locului a venit o echipă a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care cercetează incidentul. Reprezentanții ANPC susțin că au cerut documente cu privire la locurile de joacă șefului Administrației Domeniului Public sector 2.

Cazul de acum ne readuce aminte de un alt incident dramatic petrecut în Parcul Tei, în septembrie 2013. Atunci, un copil a murit după ce a fost sfâșiat de câini.