MENIU

Accident grav, în Slovenia: un autocar cu români s-a răsturnat - 3 morți, 4 răniți

Accident grav, în Slovenia: un autocar cu români s-a răsturnat

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi, în Slovenia. Un autocar care transporta 29 de români s-a răsturnat, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota. Trei persoane au murit. 

Accident, în această dimineață, în Slovenia. Un autocar cu numere de înmatriculare românești s-a răsturnat. Accidentul a avut loc pe un sector de drum situat nu departe de oraşul Maribor, în jurul orei 5:00, 6:00 - ora României, mai exact pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota.

Trei persoane au murit după ce autocarul a ieșit de pe autostradă, a lovit un parapet și apoi s-a răsturnat. Alți patru pasageri au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

În autocar se aflau 29 de pasageri români.

Momentan nu se cunoaște cauza accidentului însă, potrivit primelor ipoteze, șoferul ar fi adormit la volan. 

Autocarul era înmatriculat în Brașov și, în momentul tragediei, se îndrepta către Italia.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.

"Anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile locale privind evoluția stării de sănătate a răniților, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, precum și sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068", a anunțat Ministerul român de Externe, într-un comunicat.

Mai multe articole despre:
accident slovenia