MENIU

Accident grav în salina din Slănic Prahova. Un microbuz cu turiști s-a răsturnat în tunel

Un microbuz care transporta turişti în Salina Unirea din Slănic, judeţul Prahova, s-a răsturnat, duminică, în vehicul fiind 22 pasageri, printre care şi turişti israelieni. Mai multe ambulanţe sunt trimise la locul accidentului, potrivit Mediafax.

UPDATE. Un număr de 17 persoane dintre turiştii care se aflau în microbuzul răsturnat, duminică după amiază, în Salina Slănic, au rămas internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, iar alte două se află încă în observaţie.

Reprezentantul SJU Ploieşti Andrei Ilinca a declarat, pentru Agerpres, că la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost aduse cu ambulanţele 25 de persoane, între care zece copii, toate fiind supuse evaluărilor medicale.

În urma investigaţiilor, 17 persoane au fost internate, iar două sunt încă în observaţie, pentru alte şase nefiind necesară internarea, a precizat Ilinca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că un microbuz cu 22 pasageri, care se deplasa către Salina Unirea, s-a răsturnat, mai multe persoane fiind rănite.

Toate persoanele care se aflau în microbuz, printre care și opt copii, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești. Se pare că microbuzul s-a răsturnat pe o parte, iar persoanele rănite au suferit contuzii și traumatisme cranio-cerebrale.

Consulul Israelului la Bucureşti se va deplasa la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde au fost transportaţi cu ambulanţele cei 22 de turişti israelieni care au fost răniţi.

“Din primele informaţii, microbuzul s-a răsturnat la intrarea în mină, erau 22 călători, printre care şi turişti israelieni”, a declarat Brezeanu.

Accidentul s-a petrecut în tunelul care coboară în mină.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ambulanţei Prahova, George Duţă, a declarat că evenimentul este în desfăşurare, la locul accidentului fiind trimise două ambulanţe cu medic şi alte şase cu asistent medical.

Directorul Minei Slănic, Anghel Belea, a declarat că microbuzul s-a răsturnat pe traseul care leagă suprafaţa de Mina Unirea, în tunel, toţi turiştii fiind scoşi din maşină de personalul Salinei şi duşi la zona de îmbarcare, unde sunt evaluaţi de medici.

Niciunul dintre turişti nu este încarcerat.

Mai multe articole despre:
accident salină slănic prahova