MENIU

Victimele accidentului din Bulgaria au fost aduse în țară și transportate la Spitalul Floreasca

Un autocar cu 25 de pasageri români,  care circula duminică de la Kusadasi spre România, s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo, din primele informații rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor cinci, informează Ministerul Afacerilor Interne, anunță Agerpres. 

UPDATE 16.35 Potrivit ultimelor informații venite de la Spitalul Floreasca, starea primilor doi pacienți este stabilă, femeia, în vârstă de 65 de ani, fiind cea care prezintă mai multe traumatisme, dar este conștientă. Medicii nu pot confirma că se află în afara oricărui pericol, decât după 48 de ore. 

UPDATE 16.12 Cel de-al treilea elicopter a aterizat pe stadionul Dinamo. Acesta a preluat patru dintre victimele accidentului rutier, din Bulgaria, respectiv trei femei și un bărbat. Persoanele urmează să fie transportate la spitalul Floreasca, din Capitală.

UPDATE 14.00: Cea de-a doua victimă a fost adusă la București și se află internată la spitalul Floreasca, la secția Terapia Intensivă. Urmează să mai sosească, cu un elicopter SMURD, de dimensiuni mai mari, alte patru persoane. 

Rudele victimelor se plâng că nu au fost informate oficial de către autorități, despre tragicul accident, și că au aflat de la televizor despre cele întâmplate.  

UPDATE 13.00 Primul român rănit a fost adus cu elicopterul la București, o femeie de 65 de ani, ce prezintă răni grave în zona capului. Aceasta se află internată la Spitalul de Urgență Floreasca, la Terapie Intensivă.

"Primul dintre cei șase răniți a sosit chiar acum cu un echipaj SMURD Craiova. Rănitul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav", a declarat duminică, pentru Agerpres, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, care a precizat că, în cursul zilei, urmează să fie adus un al doilea rănit, cu un alt elicopter, în timp ce alți patru răniți vor ajunge și în țară cu un elicopter de mari dimensiuni.

Raed Arafat a mai spus că doi pacienți vor fi aduși la Spitalul Floreasca, urmând ca celelalte victime ale accidentului să fie transportate la un alt spital, care nu a fost încă stabilit.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca o a treia aeronavă, de tip MI 17, a Inspectoratului General de Aviație al MAI, să se deplaseze, în Bulgaria, pentru a aduce în țară alte 4 persoane rănite în accidentul din Bulgaria.

La spitalul din Veliko Târnovo a ajuns consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI, care vor acorda asistență consulară cetățenilor români, victime ale accidentului.

UPDATE 12.30: Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară, privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie, informează Ministerul Afacerilor Interne. Vehiculul aparţine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de călători, potrivit Mediafax. 

UPDATE 12.00 : Șase turiști români, aflați în stare critică, vor fi aduși în țară, cu trei elicoptere de la MAI, care vor ateriza pe stadionul Dinamo și de aici, victimele vor fi preluate și duse la Spitalul de Urgență Floreasca. Doi dintre cei șase turiști au traumatisme craniocerebrale , iar celelalte patru victime prezintă leziuni multiple, pe întreaga suprafață a corpului.

Din primele informații furnizate de către reprezentanții autorităților bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniți grav, precum și alte persoane cu răni ușoare, precizează Agerpres.

Conform unui comunicat al MAI, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanți ai MAI și ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situație.

Agenția Focus scrie că autocarul era înmatriculat în România și era condus de un cetățean român de 44 de ani. Șoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieșit negativ. În prezent, se efectuează teste pentru depistarea în organismul său a altor substanțe chimice. A fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului, relatează agenția bulgară Focus.

 Vom reveni cu mai multe amănunte.

Mai multe articole despre:
accident Bulgaria turişti români