MENIU

Mașină spulberată de tren în Bistrița: 4 morți și un rănit în stare gravă

Patru persoane au murit şi una este în stare gravă, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, joi, în Bistriţa. La volan se afa o tânără de 19 ani. Ceilalți pasageri erau frații ei. Reprezentanţii Poliţiei spun că cel mai probabil şoferul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată.

UPDATE: Numărul victimelor decedate în accidentul produs joi în localitatea Viişoara din judeţul Bistriţa-Năsăud a ajuns la patru, după ce un tânăr de 22 ani, preluat în stop cardio-respirator de echipajele medicale, a murit la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, Mihaela Mastan. 

Cea de-a cincea victimă, o fată de aproximativ 17 - 18 ani, a fost preluată în stare gravă de un elicopter SMURD şi va fi transportată la Centrul de traume de la Târgu Mureş. 

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus, trei dintre pasagerii mașinii, doi de sex feminin și unul de sex masculin, prezentau leziuni incompatibile cu viața la momentul ajungerii echipajelor medicale, notează Agerpres.

Celelalte două victime au fost găsite în stop cardio-respirator și au fost transportate de urgență la spitalul din Bistrița, în timp ce li se aplicau manevre de resuscitare.

UPDATE: «Din primele informații, trenul de persoane Regio 14.012 care circula pe relația Bistrița-Sărmășel a colizionat un autoturism care, din primele verificări, se pare că nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu stop și crucea Sfântului Andrei. În autoturism se aflau cinci persoane, dintre care trei au fost declarate decedate, două aflându-se în stare gravă. Până la acest moment, circulația feroviară este blocată în zonă», a declarat pentru Bistrițeanul.ro Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

Trei oameni au decedat pe loc

Echipajele de intervenții s-au deplasat în Viișoara, acolo unde a avut loc un accident deosebit de grav în urmă cu câteva minute. Un tren de călători a lovit o mașină în care se aflau cinci persoane, scrie Bistrițeanul.ro.

Persoanele care au văzut accidentul spun că trenul a mai rulat cel puțin 100 de metri după impact.

Din primele informații, trei dintre cele cinci persoane aflate în mașină au decedat pe loc. Celelalte două sunt în stop cardio-respirator.

Autoturismul este înmatriculat în Germania.

Mai multe articole despre:
accident Bistriţa tren