MENIU

Acțiune de amploare a polițiștilor de frontieră: 14 sirieni și iranieni, prinși graniță

Paisprezece cetăţeni sirieni şi iranieni, între care patru femei şi un copil, au fost prinşi, în noaptea de joi spre vineri, de poliţiştii de frontieră din Timiş, în apropierea graniţei cu Serbia, în timp ce încercau să intre ilegal în ţară cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara arată, într-un comunicat transmis vineri, că, în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat 11 persoane în apropierea frontierei cu Serbia, pe direcţia localităţii Beba Veche, scrie News.ro.

Cele 11 persoane - şase bărbaţi, patru femei şi un copil - au fost preluate de poliţişti şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Şi poliţiştii de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş, au prins, joi noapte, trei bărbaţi care voiau să intre ilegal în ţară din Serbia.

”Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări”, arată Poliţia de Frontieră Timişoara.

Cele 14 persoane nu aveau documente de identitate, iar în urma verificărilor poliţiştii au stabilit ca sunt cetăţeni sirieni şi iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 30 de ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând să fie predate unei echipe operative de la Serviciul Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

Mai multe articole despre:
imigranţi Poliţia de Frontieră sirieni