MENIU

Abuzul în serviciu, în linie dreaptă. Tudorel Toader, în concediu. Cine-i ţine locul

<p>Tudorel Toader</p>

Tudorel Toader se află, până pe 6 iulie, în concediu de odihnă, potrivit site-ului Ministrului Justiţiei.

Comisia Iordache discută, astăzi, controversatul articol din Codul Penal privind abuzul în serviciu. Peste 30 de propuneri de reformulare au fost depuse, până în prezent, la Comisia specială. În timp ce PNL cere să fie pedepsit în continuare sub aceeași formă, cu închisoare de la 2 la 7 ani, social-democratii cer scăderea pedepsei și impunerea unui prag valoric.

Florin Iordache a anunţat că Tudorel Toader a intrat în concediu, iar locul său e luat, în ceea e priveşte toate atribuţiile, de Sofia Moţ, secretar de stat din Ministerul Justiţiei. Potrivit unor surse politice citate de adevarul.ro, Sofia Moţ este o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu, aceasta fiind tot din Olt, ca şi vicepremierul.

"Domnule Iordache, cum este posibil să primim propunerea de la Ministerul Justiţiei, cu 10 minute înainte de începerea şedinţei? Am fost vineri la minister şi mi s-a spus că toată lumea e în concediu. Avem un text acum, fără nicio argumentare, scris pe genunchi, care a argumentul? Dacă nu se dovedeşte că ai săvârşit pentru tine şi ai săvârşit-o pentru un prieten de-al tău care s-a îmbogăţit cu milioane de euro, e în regulă, nu? Şi nici nu vine aici să explice. După ce va trece, pentru că văd că sunteţi hotărât să le treceţi, vor pleca iar zeci de mii de oameni din ţară, a declarat Stelian Ion.

"Domnul ministru Toader trebuia să fie alături de noi, să înţelegem de ce propune nişte texte şi nu altele, să ne explice. Ce face domnul ministru aici e spălare pe mâini. Domnul ministru a spus săptămâna trecută că nu doreşte să îşi asume responsabilitatea pentru ce se întâmplă aici. Ce face azi nu face decât să confirme lucrurile astea", a adăugat Predoiu.

Abuzul în serviciu, la vot în Comisia Iordache. USR: Dragnea scapă de dosar prin propunerea MJ