MENIU

Abstinenţa sexuală până la căsătorie ar putea fi introdusă în programa şcolară

<p>Consiliul Naţional al Elevilor cere modificarea structurii anului şcolar</p>

19 organizaţii nonguvernamentale, printre care şi Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie, au transmis o scrisoare deschisă Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii în care le cer miniştrilor să promoveze în şcoli abstinenţa până la căsătorie.

Scrisoare vine ca răspuns la propunerea ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de a introduce în şcoli, materia obligatorie "Educaţie sanitară".

"Elevii, copiii noştri, trebuie educaţi spre înfrânarea trupească şi amânarea relaţiei intime până la vremea căsătoriei", se arată în scrisoarea deschisă, citată de Adevărul.

Reprezentanţii ONG-urilor care promovează valori religioase spun că "aceasta este singura cale către sănătatea şi bunăstarea lor, evitând bolile venerice, avorturile şi suferinţa emoţională".

ONG-urile mai spun că educaţia despre alte orientări sexuale şi promovarea toleranţei faţă de persoanele LGBT nu are ce căuta în şcoli.

"Discursurile despre „homofobie” nu-i ajută nici ele cu nimic, atâta timp cât caută să normalizeze un comportament care, din punct de vedere medical şi moral, prezintă riscuri multiple şi majore. A promova diminuarea riscurilor e un lucru bun, dar eliminarea lor, prin educarea şi promovarea abstinenţei până la căsătorie, este cel mai bun lucru pentru sănătatea copiilor", se arată în scrisoarea deschisă.

De asemenea, semnatarii mai spun că valorile „revoluţiei sexuale” nu sunt compatibile cu o educaţie în spiritul dragostei, responsabilităţii, grijii faţă de sine şi respectului pentru ceilalţi.

Scrisoarea vine ca răspuns la iniţiativa ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu de a introduce în şcoli "Educaţia Sanitară" ca materie obligatorie din anul şcolar următor.
De asemenea, reacţia ONG-rilor religioase vine şi urma unei scrisori deschise din parte a alte 13 organizaţii, trimisă la sfârşitul lunii mai, miniştrilor Educaţiei, Sănătăţii şi Externelor, prin care le cere să introducă educaţia sexuală în şcoli, aşa cum a recomandat anul trecut şi Comitetul ONU.