MENIU

Abia a fost eliberat din penitenciar, dar a tâlhărit un copil de 11 ani. Care a fost urmarea

Un tânăr de 22 de ani din Focşani a ajuns noaptea trecută în arest după comiterea unei tâlhării. În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.30, acesta a smuls un telefon mobil din mâna unei victime care se afla într-un parc din zona centrală a municipiului.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.30, acesta a smuls un telefon mobil din mâna unei victime care se afla într-un parc din zona centrală a municipiului. La scurtă vreme, autorul, care este recidivist, pentru fapte de furt, fiind liberat condiţionat de nici două luni, a fost identificat.

Telefonul a fost recuperat iar Georgian Nicuşor Cîlţea a fost reţinut. Sâmbătă după amiază a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare care a fost admisă.

"Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cîlţea Georgian Nicuşor, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (...) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 05.08.2017 până la data de 03.09.2017, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare", se arată în decizia de sâmbătă a judecătorilor.

În august 2013 şi apoi în decembrie 2015, tânărul a fost arestat preventiv pentru comiterea unor furturi. Ulterior a fost condamnat, iniţial cu suspendare, apoi cu executare, fiind liberat condiţionat în luna iunie a acestui an, scrie Ziarul de Vrancea.