MENIU

Abdullah Atas, ucigașul polițistului Gheorghe Ionescu, condamnat la 23 de ani de închisoare

<p>Abdullah Atas, şoferul turc care l-a accidentat pe poliţistul Gheorghe Ionescu. Foto: Mediafax</p>

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, ucigașul polițistului Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră, a fost condamnat, joi, de magistrați la 23 de ani și jumătate de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Abdullah Atas a fost acuzat de omor calificat după ce, în data de 2 august 2015, a intrat cu mașina în polițistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, acesta decedând după trei săptămâni din cauza multiplelor traumatisme suferite. 

La momentul respectiv, anchetatorii au stabilit că omul de afaceri avea o alcoolemie de 1,95 - 2,00 la mie și mergea cu 180 - 200 de kilometri la oră atunci când a produs accidentul. 

Mai exact, au arătat oamenii legii, în noaptea de 2 august 2015, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, poliţistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Abdullah Atas şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şos. Pipera - Şos. Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil.

Mai multe articole despre:
poliţist omor Abdullah Atas