MENIU

A vrut să atingă paradisul, dar au mâncat-o șopârlele. Sfârșitul tragic al unei excursioniste

Elise Dallemange (30) este a șaptea victimă în decurs de trei ani, care moare în condiții suspecte în insula Koh Tao din Thailanda. Excursionista, care practica yoga și și-a petrecut ultimii doi ani din viață făcând naveta între Belgia și Asia, a fost găsită fără suflare pe 28 aprilie, pe jumătate mâncată de șopârle.

Autoritățile susțin că aceasta s-a spînzurat, însă mama lui Elise susține că aceasta nu avea motive să se sinucidă și cu siguranță este implicată cel puțin încă o perosană.

La locul unde a fost găsit cadavrul nu s-a găsit niciul bilet de adio, sau alte indicii care să conducă spre o astfel de concluzie.

Michele van Egten, Mama îndoliată a femeii a declarat că Elise făcea parte din secta Sathya Sai Baba și trăia alătur de un „guru” autoproclamatm înainte să plănuiască să se reîntoarcă în țara natală, pe 17 aprilie.

Moartea lui Elise ar fi trecut neobservată, dacă aceasta nu ar fi trimis un mesaj misterios, trimis de pe Skype mamei sale, în ziua în care ar fi trebuit să părăsească Thailanda, însă, din motive neelucidate, și-a schimbat traseul, mergând pe insula unde și-a găsit sfârșitul.

Mama acesteia susține că bungaloul unde aceasta fusese cazată luase foc în mod misterios, chiar în acea seară, iar Elise a trebuit să se relocheze la o altă cabană de pe insulă, nu înainte de a-și lua un alt bilet de avion pentru Belgia, pentru data de 24 aprilie.

Aceasta nu a mai fost văzută de atunci, dar localnicii au devenit suspicioși văzând că o șopârlă din apropiere, care era monitorizată, făcea un traseu zilnic spre junglă, apoi revenea. Urmărind-o, aceștia au descoperit cadavrul belgiencei.

Autoritățile și-au luat angajamentul că vor efectua o autopsie, dar au amânat, iar moartea lui Elise rămâne învăluită în mister.

În ultimii trei ani, alte șașe cetățeni străini, cu vârste între 23 și 29 de ani, au murit în condiții bizare pe insulă, iar autoritățile susțin că sunt fie accidente, fie sinucideri.

Printre aceștia, francezul Dimitri Povse (29) a fost găsit spânzurat într-un bungalou de pe insulă în ziua de Revelion a anului 2015, iar moartea sa a fost clasată drept sinucidere, în ciuda faptului că acesta avea mâinile legate la spate