MENIU

A venit iarna! Autorităţile, luate din nou nepregătite. În ce judeţe a nins? FOTO

Vremea rea s-a instalat în zonele de munte. În unele zone s-a aşternut un strat consistent de zăpadă. Din cauza ninsorii, au fost şi probleme în judeţul Prahova, pe DN1A, şi în judeţul Sibiu, la Paltiniş.

Vânt puternic, ninsoare și ceață în Făgăraș!

Ninsoarea s-a aşternut pe Trasnfăgărăşan. Zăpada este viscolită de vântul puternic care bate în rafale. Pentru că pe şosea s-a aşternut un strat de omăt, au fost chemaţi drumarii. Angajaţii de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş au acţionat cu utilajele şi au împrăştiat antiderapant. Se seară, vântul s-a înteţit, scrie realitateadearges.net


Iarna începe să-şi arate colţii la munte. Vremea rea s-a instalat, în munţii Făgăraş fiind , ninsoare, vânt puternic şi ceaţă. La cota 2000, temperaturile au scăzut sub 0 grade.

Vremea rea s-a instalat în Carpaţii Meridionali. În Făgăraş, a început să bată vânt puternic încă de la prima oră a dimineaţă, es-a lăsat ceaţa şi de curând a început să ningă.

Circulaţie îngreunată în Cheia, Prahova

Pe DN1A, în zona localități Cheia, se circulă în acest moment fără probleme pe ambele sensuri de mers, după ce angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Prahova au intervenit cu material antiderapant. La fața locului a fost prezent și prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea, pentru a verifica modul în care se intervine, scrie realitateadeprahova.net

Circulaţia rutieră pe DN1 A Braşov-Cheia-Ploieşti a fost blocată, miercuri seara, din cauza ninsorii abundente şi a două tiruri care nu au mai putut înainta, în zona km 163, pe raza judeţului Braşov.

Potrivit IPJ Prahova, în zona Cheia, pe DN 1A, s-au format coloane de TIR-uri care au staţionat pentru că nu au putut avansa din cauza blocajului înregistrat pe această arteră, pe raza judeţului Braşov.

Autocar cu 46 de copii, blocat la Păltiniş din cauza zăpezii

Un autocar cu 46 de copii a rămas blocat, miercuri seară, din cauza zăpezii, în zona unui parc de aventură din Păltiniş, scrie realitateadesibiu.net

La faţa locului intervin trei autospeciale ale ISU pentru a transporta persoanele la cabana la care trebuiau să ajungă.

Acţiunea se desfăşoară în aceste momente în colaborare cu jandarmii montani, angajaţi ai Serviciului Voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei Sibiu şi Salvamont Sibiu.

Potrivit Cristinei Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu, nu sunt semnalate probleme medicale.

Pe DJ 106A, Sibiu – Păltiniş, se circulă la această oră în condiţii de iarnă, ninge, dar utilajele de deszăpezire acţionează în vederea curăţării carosabilului.

“Recomandăm conducătorilor auto să circule doar cu auto echipate cu anvelope specifice condiţiilor de iarnă, cu viteză redusă, să utilizeze luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, să se asigure înainte de schimbarea direcţiei şi să acorde atenţie sporită pietonilor”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ninge abundent în zona montană a județului Bistrița-Năsăud

Primii fulgi de zăpadă și-au făcut deja apariția în zona montană a județului Bistrița-Năsăud. Potrivit jandarmilor montani din Rodna, în zona Valea Blaznei ninge abundent, ca urmare li se recomandă tuturor celor interesaţi de deplasările în această zonă să ia toate măsurile necesare pentru evitarea problemelor care ar putea să apară din cauza frigului şi a zăpezii, scrie realitateadebistrita.net.

În acest moment vântul suflă cu putere, ninge viscolit şi deja s-a aşternut un strat de 5-10 cm de zăpadă la altitudinea de 1.000-1.100 m. Acum în zonă sunt înregistrate 2 grade, dar din cauza vântului puternic temperaturile resimţite sunt mult mai reduse.

”Jandarmii montani din Rodna execută permanent patrulări specifice cu rol preventiv în zona Pasul Rotunda, Valea Blaznei şi Valea Măriilor cu scopul de a oferi sprijin celor care întâmpină eventuale probleme în zonă. Din fericire până acum nu au fost constatate probleme din cauza ninsorii” precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan.

În această perioadă, jandarmii montani din Rodna şi Piatra Fântânele ţin permanent sub observaţie zonele din aria de competenţă în care turiştii s-ar putea confrunta cu situaţii dificile din cauza condiţiilor meteorologice, organizându-se acţiuni de patrulare în special pe traseele cele mai frecventate.

De asemenea, jandarmii montani recomandă turiştilor şi persoanelor care intenţionează să organizeze drumeţii în zonă, să aibă echipament adecvat sezonului rece şi zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus şi gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate, să evite traseele de creastă şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie, să ceară sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Situată în partea de Nord-Est a județului Bistrița-Năsăud, Valea Blaznei se află în partea sudică a munților Rodnei.

Ninge şi la Predeal

A început să ningă în staţiunea Predeal. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare Cod galben de vreme rea, valabilă în 20 judeţe între care se numără şi Braşovul, ce va intra în vigoare miercuri seara începând cu ora 22:00.

Zăpadă în Harghita: Gospodării fără energie electrică

Circa 160 de familii din două localităţi harghitene au rămas, miercuri dimineaţa, fără energie electrică, din cauza vântului puternic, iar pe DN 13B, în Pasul Bucin, s-a aşternut un strat subţire de zăpadă, drumarii intervenind cu sare

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, din subordinea CNAIR, care administrează o reţea de drumuri din mai multe judeţe, au anunţat că pe DN 13B, între Praid şi Borzont, Pasul Bucin, s-a aşternut un strat de 1-2 centimetri de zăpadă.

Ninge şi în judeţul Alba

Prima ninsoare din acest an a căzut deja în judeţul Alba. La Arieşeni a nins miercuri şi se poate vedea deja primul strat de zăpadă. Vârful Bihorul, cel mai mai înalt din Apuseni s-a îmbrăcat în haina albă de nea.

A nins în staţiunea montană Arieşeni, din judeţul Alba, iar zăpada s-a aşternut sub forma unui covor uniform în cursul zilei de miercuri.

Gheaţă de 2 centimetri pe carosabil, la Jina şi Poiana Sibiului. Se acţionează cu material antiderapant!

La această oră, în zona Jina – Poiana Sibiului, carosabilul este acoperit cu un strat de gheață de 1-2 cm și se acționează cu material antiderapant, anunţă SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, scrie realitateadesibiu.net

De asemenea, pe DJ 106A Sibiu – Păltiniș la această oră ninge și carosabilul este umed.

“Se va acționa începând cu ora 19 cu material antiderapant pentru prevenirea înghețului. Deoarece în acest moment circulația pe drumurile menționate se desfășoară în condiții de iarnă, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție. În funcție de evoluția condițiilor meteo pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene, vom pune la dispozitie atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției noastre date actualizate www.drumuripodurisibiu.ro- butonul “alertă trafic”)”, transmite Monica Iliescu, purtător de cuvânt SC Drumuri şi Poduri SA

Mai multe articole despre:
zăpadă prima ninsoare 2018 ninge la munte