MENIU

Proteste la Cotroceni, a treia zi la rând. Mai mulţi oameni, aduşi cu autocare cu numere de Dolj

Protest Cotroceni ziua a treia

Protestul a continuat marţi, pentru a treia zi consecutiv, în faţa Palatului Cotroceni. Protestatarii, extrem de vocali, au cerut demisia preşedintelui Iohannis şi şi-au manifestat susţinerea pentru Guvernul Grindeanu. Mai mulţi protestatari au fost aduşi la protest cu autocare cu numere de Dolj.

Protestul de la Cotroceni s-a încheiat în jurul orei 21:00, majoritatea celor care au scandat împotriva preşedintelui şi împotriva DNA mergând spre case. Numărul maxim al persoanelor care au protestat s-a ridicat, conform estimărilor Realitatea TV, la puţin peste 1000 de persoane, în intervalul orar 18-20.

Potrivit news.ro, mai mulţi manifestanţi au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj. Protestul a fost unul fără incidente.

UPDATE 20.00. La Cotroceni protestează aproximativ 1000 de persoane marţi seară, informează Realitatea TV, una dintre benzi fiind închisă circulaţiei.
 
Unul dintre protestatari poartă o pancartă pe care stă scris: "Iuda, ne-ai vândut la Malta pentru un schnaps". Toţi cei prezenţi la contramanifestaţia de la Palatul Cotroceni scandează şi împotriva DNA.

UPDATE 18.10. Protestarii de la Cotroceni erau, conform estimărilor Realitatea TV, aproximativ 1000 de persoane la ora 18 şi erau aşteptaţi şi alţi protestatari.

Contramanifestaţia de la Cotroceni nu a fost lipsită de incidente: Societatea Ornitologică Română s-a sesizat după ce un bărbat de vârsta a treia a protestat luni ţinând un pui de bufniţă în mână, deţinerea de păsări sălbatice protejate fiind pasibilă de amendă sau închisoare de la 3 luni la un an.

Protestatarii sunt foarte vocali la Cotroceni, multe dintre scandările lor având ca ţintă presa şi jurnaliştii, pe care îi acuză că nu informează corect.

UPDATE 17:50 Circulaţia pe Bulevardul Eroii Sanitari, în dreptul Palatului Cotroceni, blocată. Circa 700 de persoane protestează

Circulaţia rutieră pe bulevardul Eroilor şi strada Gheorghe Marinescu, în dreptul Palatului Cotroceni, a fost blocata, marţi, de Poliţie, după ce aproximativ 700 de persoane protestează în faţa Preşedinţiei. Ei cer demisia lui Klaus Iohannis şi scandează împotriva DNA, informează News.ro.

Cei aproximativ 500 de protestatari scandează "Iohannis, nu uita, România nu-i a ta", "Mincinosule, renunţă la imunitate", "Jos labele de pe votul meu", "Iohannis, hoţul şi criminalul ţării", "Ne este ruşine cu acest preşedinte", "DNA, fără cucuvea" şi "Cuveaua Iohannis şi ai lui şi-au găsit beleaua".

Protestatarii au şi pancarte în limba germană, pe care au scris "Iohannis, eşti o ruşine pentru ţară".

Protestatarii au blocat circulaţia din dreptul platoului oficial al Palatului Cotrocenii, iar forţele de ordine au închis circulaţia în zonă, pe Bulevardul Eroilor şi strada Gheorghe Marinescu, în dreptul Preşedinţiei.

Manifestanţii scandează mesaje de susţinere a Guvernului Grindeanu, cerând totodată demisia preşedintelui: "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta", "Iohannis şi cu ai lui, trădătorii neamului",  "Nu suntem plătiţi, noi suntem uniţi".

Mai mulţi ai angajaţi ai Thermo Craiova, compania de termoficare a Primăriei Craiova, vor veni la Bucureşti marţi pentru a participa la mitingul de la Palatul Cotroceni pentru susţinerea PSD, au declarat pentru HotNews.ro patru surse apropiate situaţiei. Oamenii ar urma să vină fie cu maşinile personale, fie cu autocare, mobilizarea fiind una organizată. Citeşte mai multe AICI!

Mai multe articole despre:
proteste protest Cotroceni protest românia