MENIU

A suferit un accident teribil. Ce decizie uluitoare a luat medicul pentru a-i salva braţul mutilat

În 2016, Carlos Mariotti, un brazilian care lucra cu o maşinărie prin care se fabrică obiecte din plastic, a suferit un accident teribil, care l-a lăsat fără o mână, fiind în pericolul de a-şi pierde tot braţul.

Bărbatul şi-a prins mâna în aparatul care i-a retezat pielea şi tendoanele, necesitând o intervenţie chirurgicală reparatorie de urgenţă.

Unii medici din echipa medicală au fost de părere că amputarea este singura opţiune, însă un alt medic, dr. Boris Brandao, specialist în ortopedie şi traumatologie, a venit cu o idee inovativă.

Acesta i-a inserat mâna pacientului în abdomen , pentru a o păstra funcţională şi a o proteja de infecţii până când ţesutul se va fi regenerat astfel încât să fie posibilă o grefă de piele pentru a-i acoperi degetele.

Pacientul a avut mâna ataşată de abdomen timp de 42 de zile, după care a fost supus unei alte intervenţii pentru a încerca reacoperirea oaselor mâinii cu piele.

Mariotti susţine că i-a luat ceva timp să se obişnuiască astfel:

„E ciudat să-mi simt degetele în interiorul corpului. Dacă mişc mâna, abdomenul meu îşi schimbă forma.”

Medicii aşteaptă să mai treacă timpul, pentru a încerca, printr-o altă operaţie, să+i separe toate cele patru degete unite în prezent de grefa de piele, relatează Huffington Post.