MENIU

A stat la plajă şi a uitat să îşi dea cu cremă de protecţie. Acum este "CARNE VIE"!

<p>Arşi la plajă</p>
<p>Arşi la plajă</p>
<p>Arşi la plajă</p>
<p>Arşi la plajă</p>
<p>Arşi la plajă</p>
<p>Arşi la plajă</p>
<p>Arşi la plajă</p>

Suntem în plin sezon estival şi toată lumea merge la mare sau la piscină pentru a se bronza. Unii uită să se dea cu cremă de protecţie solară şi ajung să aibă arsuri serioase pe piele.

Vă prezentăm în galeria foto câteva exemple de arsuri extreme cauzate de expunerea la soare fără protecţie.

Ce trebuie să faci, înainte și după plajă, să obții un bronz de lungă durată

Soarele este benefic stării de bine a organismului, dar o expunere îndelungată, în special dacă aceasta are loc în lipsa măsurilor elementare de fotoprotecţie poate avea urmări neplăcute atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Remediul ideal pentru arsurile solare

Dintre persoanele care se expun în aceleaşi condiţii, cei mai susceptibili la efecte nedorite sunt cei cu pigment deschis al pielii, ochilor sau părului, adică acele persoane cu fototip I sau II. Mai “protejaţi” sunt cei cu piele mai închisă la culoare, fie constituţional, fie prin expunere anterioară la soare.

A plecat la plajă, dar a uitat să se dea cu cremă pe faţă. E cutremurător cum a ajuns să arate

Pe termen scurt, consecinţa expunerii exagerate este arsura solară, adică o reacţie inflamatorie acută a pielii normale care apare după contactul prelungit a acesteia cu razele ultraviolete din lumina solară. Principalele vinovate de arsura solară sunt ultravioletele de tip B (UVB) în speial cele dintre 295-315 nm, dar şi cele de tip A (UVA) pot fi implicate. De altfel, spectrul radiaţiei UVB este cunoscut şi sub denumirea de spectrul arsurii solare, subliniază Andreea Merticariu, medic specialist dermatolog, pentru csid.ro.

Mai multe articole despre:
plajă vara arsură cremă de soare