MENIU

A stat 14 ani după gratii pentru omor. La ieșire, judecătorul a făcut o plecăciune. Motivul: ȘOCANT

O femeie din China condamnată pentru omor a fost eliberată din închisoare după 14 ani și exonerată, după ce autoritățile au realizat că nu este vinovată.

Qian Renfeng, care lucra ca bucătăreasă la o grădiniță pentru copii din Yunnan, a fost arestată după ce un micuț s-a îmbolnăvit din cauza mâncării și a murit.

Qian și-a susținut tot timpul vinovăția, dar, în cele din urmă, ar fi mărturisit că a amestecat otravă de șobolani în mâncare.
A fost condamnată la închisoare pe viață în 2002.

Femeia a continuat să conteste sentința și, după 14 ani, ceva incredibil s-a întâmplat. Anul trecut, procurorii au descoperit că nu există dovezi pentru susținerea condamnării și au recomandat Curții Supreme să redeschidă dosarul.

Instanța a făcut asta și a descoperit că într-adevăr, nu există dovezi că Qian este de fapt vinovată și că femeia a fost constrânsă să facă mărturisirea.

A fost eliberată la finalul anului trecut. Acum, femeia a primit și compensații pentru timpul petrecut la închisoare: 1,72 milioane de yuani (echivalentul a 260.000 dolari). În plus, vicepreședintele Curții Supreme din Yunnan și-a cerut scuze, într-un gest simbolic.

Mai multe articole despre:
Qian Renfeng