MENIU

A pus usturoi în lapte! Motivul este genial

A pus usturoi în lapte! Motivul este genial

Este poate cel mai la îndemână aliment pentru scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului şi tonifierea inimii. Potrivit unui studiu publicat în BMC Cardiovascular Disorders, consumul regulat de usturoi este eficient în tratamentul hipertensiunii, acesta având aceleaşi proprietăţi că unele medicamentele pentru combaterea tensiunii crescute.

Alicina din usturoi este o substanţă cu efect cardioprotector, scade tensiunea arterială şi nivelul grăsimilor din sânge, prevenind bolile cardiovasculare.

Un studiu amplu, finanţat de guvernul american, al cărui cost s-a ridicat la 150 milioane de dolari, ne-a adus la cunoştinţă informaţii cu totul surprinzătoare. Cercetarea a dovedit că mortalitatea a fost cu 70% mai mare la un grup de pacienţi hipertensivi care primiseră tratament medicamentos intens, în comparaţie cu un grup de pacienţi care nu primiseră niciun tratament.

Remediu simplu şi eficient pentru hipertensiune:

Pe de altă parte, leacurile populare, transmise din generaţie în generaţie, sunt simple şi de folos. Un remediu la îndemână, cu rezultate foarte bune atunci când tensiunea o ia razna, este cel pe baza de usturoi şi lapte.

Mod de preparare:

Se iau 2 căpăţâni de usturoi autohton şi se desfac, însă căţeii nu se curată de coajă, ci doar se spală bine cu apă caldă. Usturoiul se pune într-un vas cu 5 linguri de apă şi 250 ml lapte. Se fierbe pe foc mic, timp de 30 de minute, apoi se strecoară.

Mod de administrare:

Din laptele strecurat se administrează câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, între mese, timp de 2-3 luni, fără pauze, chiar dacă situaţia se îmbunătăţeşte după primele 5-7 zile. Această dozare este valabilă pentru pacienţii cu greutate corporală mică.

Sursa: topremediinaturiste.ro

Mai multe articole despre:
sănătate inimă lapte usturoi