MENIU

A murit o legendă a sportului românesc

Doliu în sportul românesc

O legendă a sportului românesc, unul dintre sportivii care au dus România până pe podiumul olimpic, a decedat la vârsat de 65 de ani.

Ştefan Taşnadi, unul dintre sportivii care au dus România până pe podiumul Olimpic, obţinând medalia de argint la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles, a murit.

Clujeanul Ştefan Taşnadi a stabilit peste 50 de recorduri naţionale şi a fost primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate.

Ştefan Taşnadia fost prezent la doua ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Los Angeles, în 1984, cucerind medalia olimpica de argint la 110 kg, conform site-ului Comitetului Olimpic Român.În afara de argintul de la Los Angeles 1984, vârful carierei sale sportive, Stefan Taşnadi mai are în palmares o medalie de bronz la Campionatele Europene şi Mondiale de la Moscova din 1983.A stabilit peste 50 de recorduri nationale şi a fost primul halterofil roman care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate.

„Ştefan Taşnadi a fost unul dintre sportivii care au dus Clujul până pe podiumul Olimpic, obţinând medalia de argint la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles. A impresionat prin forţă şi determinare, obţinând medalii mondiale şi europene şi stabilind recorduri naţionale. Apoi, a contribuit în calitate de antrenor la formarea a zeci de sportivi, unii dintre ei ajunşi, la rândul lor, pe podiumul olimpic. Vestea că Ştefan Taşnadi s-a stins din viaţă întristează nu doar sportul clujean, ci întreg sportul românesc. FC Universitatea Cluj este alături de familia îndurerată şi de oamenii care l-au cunoscut şi îndrăgit. Va rămâne un exemplu pentru sportivii noştri.Dumnezeu să-l odihească!", au transmis reprezentanţii clubului Universitatea Cluj, potrivit adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
sportivi sport Ştefan Taşnadi