MENIU

A mers la muncile câmpului în judeţul Ialomiţa, a săpat în pământ, a îngheţat.A chemat pirotehniştii

Pirotehnicienii ISU Ialomița au ridicat vineri, în localitatea ialomițeană Sudiți, un proiectil de artilerie exploziv de 152 mm și un proiectil de artilerie perforant, cu focos, descoperite de un localnic care efectua lucrări agricole.

"Apelul la 112 a fost efectuat astăzi (vineri-n.r.) de către un cetățean care desfășura lucrări agricole pe raza comunei. O echipă de pirotehnicieni a ISU Ialomița s-a deplasat de urgență la fața locului, unde au identificat un proiectil de artilerie exploziv de 152 mm", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Ialomița, lt. Lăcrămioara Chirea.

Potrivit sursei citate, proiectilele, provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate în siguranță, iar după cercetarea amănunțită a zonei, specialiștii au mai descoperit un element de muniție. Este vorba despre un proiectil de artilerie perforant, cu focos, de 100 mm, conform Agerpres.

"Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii în condiții de siguranță", a mai declarat sursa citată.

Mai multe articole despre:
proiectil